16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

HARMANCI, MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Harmancı, Mülteci Hakları Derneği’ni Ziyaret Etti

25 Nisan 2014 Cuma 14:09

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs’ta mülteci hakları ve anlayışı açısından ciddi eksiklikler olduğunu belirterek, gerek yasal, gerekse anlayış bakımından bir çıta yukarıya çıkmak gerektiğini vurguladı.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Mehmet Harmancı ve beraberindeki heyet bugün Mülteci Hakları Derneği’ni ziyaret etti.

Görüşmede, TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Pembe Birinci de hazır bulundu.

Mehmet Harmancı, Mülteci Hakları Derneği’nin, özellikle siyasi karmaşa ve istikrarsızlıkların yaşandığı, kan ve vahşetin döndüğü coğrafyada çok önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekti.

Kıbrıslıların da zamanında birer mülteci durumuna düştüğünü ifade eden Harmancı, bu sebeple Kıbrıslıların tümünün mülteciler konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

Harmancı, tüm siyasi partilerin, bakanlıkların ve yerel yönetimlerin Mülteci Hakları Derneği gibi, hak odaklı örgütle işbirliği ve kurumsal kapasitelerini ortaklaştırması gerektiğini söyledi.

Bu alanda ülkede ciddi bir eksiklik yaşandığını belirten Harmancı, gerek yasal, gerekse anlayış bakımından çıtayı yükseltmek gerektiğini vurguladı.

Harmancı, “Mülteci Hakları Derneği ile hazırladığımız taslak vizyonu değerlendireceğiz. Bununla birlikte diğer hak odaklı örgütlerle de bu çalışmayı genişletme hedefindeyiz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA