19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

HARMANCI: “LTB TEK KURUŞ HARCAMADAN LEFKOŞA YENİ TERMİNALE KAVUŞACAK”

Harmancı: “LTB tek kuruş harcamadan Lefkoşa yeni terminale kavuşacak”

16 Haziran 2014 Pazartesi 14:51

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Baraka Kültür Merkezi’nin, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Harmancı ile ekibi, seçim çalışmaları çerçevesinde Küçük Kaymaklı bölgesini ziyaret etti.

TDP’den verilen bilgiye göre, Harmancı ve ekibinin, projelerini içeren kitapçığın dağıtıldığı ziyarette, vatandaşların görüş ve önerileri dinlendi, sorularını yanıtladı ve projelerini anlattı.

Harmancı, 28 yıllık geçmişe sahip Lefkoşa Otobüs Terminali’nin, hem fonksiyon, hem de görüntü olarak Lefkoşa’ya yakışmadığını belirterek, başkentin ihtiyacına cevap vermekte yetersiz kaldığına dikkat çekti. Harmancı, Lefkoşa’nın kalbi ve çekim merkezi olacak yeni bir terminal yaratacaklarını, üstelik bunu belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan gerçekleştireceklerini söyledi.

Mehmet Harmancı, yeni terminalin içinde otobüs durakları, otobüs park yerleri, terminalde hizmet veren tüm firmalar ve farklı alanlarda kurumlar için yeni iş yerleri, sivil toplum ve Lefkoşalıların kullanımına açık salon, kafeler ve restoranlar, ücretli otopark ve kiralanacak stüdyo daireler olacağını belirtti. Harmancı, “Yeni Terminal Projesi”nin hem ülke, hem de şehrin toplu taşımacılığının geliştirilmesine katkı koyacağını, yepyeni ve çok yönlü bir kompleks ile Lefkoşa’nın kendine yakışır çağdaş bir terminale sahip olacağını vurguladı.

Belediyenin asli görevlerinden olan çöp toplamada bile yetersiz kalındığını, özellikle Küçük Kaymaklı bölgesini gezerken birçok vatandaştan bu yönde şikayetler dinlediğini aktaran Harmancı, Planlı Atık Yönetimi’nden bahsetti.

Harmancı, LTB tarafından temizlendiği iddia edilen Kaymaklı bölgesindeki Rum mezarlığının halini ise bir insanlık ayıbı olarak niteledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA