24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

HARMANCI: LEFKOŞA'NIN KOBAY MUAMELESİ GÖRMESİ BENİ EN RAHATSIZ EDEN KONU

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'dan açıklama

Harmancı: Lefkoşa'nın kobay muamelesi görmesi beni en rahatsız eden konu

09 Haziran 2016 Perşembe 11:34

Gerçekleşen Belediye Meclisi Türkiye'den temin edilen suyun 2.30 TL'den alınması konusunu 11'e 8 red etmiştir. Su fiyatının pahalı olduğu bir gerçektir bu konuda bir çok kez itirazlarımız ve suyun bedelinin açıklanması noktasındaki çağrılarımız yanıt bulmamıştır. Geçiş döneminde suyun fiyatı belli olsun satın alalım politikam olduğunu söylemiştim bu bedeli aşağıya çekme gayretimizin de sonuç bulmadığını açıklamıştım. Bugün ret verenlerden 3 arkadaşımız (2 TDP, 1 YKP) fiyat temelinden değil geçiş döneminde suyun alınmasının özelleştirme kapısını açacağı iddiası ile bunu red etmiştir. Geriye kalan 8 CTP'li Belediye Meclis üyemizde bedel üzerinden ret oyu vermiştir. 
Esasen bu bedel mücadelesinin bütünlüklü verilmesi bizleri başka bir noktaya taşıyabilirmiydi belki de evet. Günün sonunda Cumhuriyetci Türk Partili Belediye Başkanları olan 6 diğer belediye suyun bu bedel ile alınması kararı üretilmiştir. Karar alınan Mağusa ve Çatalköy gibi belediyelerde de oybirliği bozulmalıydı ki mücadele ciddi bir zemine girebilsin. Bu parçalı yapıda kendi oyumu kullanmam bir anlam ifade etmeyecekti ve karara da etki etmeyecekti.
Umarım bu karar en azından 2.30 fiyatı konusunda yeni bir değerlendirme yapılmasına katkı sağlar. 
İlk günden bugüne toplum faydası ve çıkarı doğrultusunda bu imzalanan protokolun yanlış olduğuna inandım ve mücadele etmeye çalıştım.Gelinen konakta geçiş dönemine ilişkin protokolü ve fiyatı belirleyen taraf biz olmadık. Fiyat yanlış mı evet yanlış. Fiyatın yanlışlığı ile ilgili mücadelemizde bütünlüklü bir tavır sergilenemedi.
Bizim dışımızda verilen kararların mağdurları olarak Lefkoşa'nın kobay muamelesi görmesi beni en rahatsız eden konudur.

harmanci_ltb.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA