28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

HARMANCI LEFKOŞA SOKAKLARINA EL ATTI

Harmancı Lefkoşa sokaklarına el attı

11 Ağustos 2014 Pazartesi 12:02

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Girne Kapısı ile Dikilitaş arasındaki Girne Caddesi’nin turizme yaraşır bir görünüme kavuşabilmesi amacıyla uzun soluklu bir proje başlatıyor.

LTB’den verilen bilgiye göre, yapılacak çalışmalar ile; “caddedeki kaldırım işgallerine son verilmesi, tek tip tabela uygulamasına geçilmesi ve yer işgal harçları alınarak işletmelerin yasal prosedüre uygun duruma geçirilmesi” amaçlanıyor.

Bu hedef doğrultusunda LTB Zabıta, Halk Sağlığı ve Bayındırlık-İmar Şubeleri, işbirliği içinde görev paylaşımında bulundu.

İlgili proje kapsamında ilk olarak kaldırım işgallerine sebep olan taşınabilir reklam panolarına el atıldı.

Zabıta Şubesi ekipleri bu yönde tasarrufta bulunan işletmeleri ilk etapta uyarırken, tekrarı halinde bu panoları toplatacağını bildirdi. Ekipler, Girne Caddesi’nde özellikle mesai saatleri içerisinde devriye yaparak bu yönde tespit edilen ihlallere müdahale ediyor.

Halk Sağlığı Şubesi ise, özellikle kaldırımlarda yayaların yürüyüşünü engelleyen buzdolabı, dolap ve benzeri tipte gıda muhafaza bölmelerine müdahale edecek. Şubeden verilen bilgiye göre bu şekilde gıda ürünlerinin yol veya kaldırım üzerinde satışa sunulmasında yaşanan kontrolsüzlük engellenerek, ilgili işletmelerin sadece tek bir buzdolabı koyabilmesine izin verilecek.

Düzenlemeler kapsamında caddenin tarihi yapısına uygun olabilmesi ve görsel kirliliğin giderilmesi adına tek tip tabela uygulamasına geçilmesi için de bir çalışma başlatıldı. Bu konuda uzman kesimlerden de görüş alınarak detaylı bir çalışma yapıldıktan sonra adım atılması planlanıyor.

Bayındırlık-İmar Şubesi’nin yapacağı çalışma ile de bölgede bulunan çeşitli işletmelerin masa ve sandalyeleri konusu disiplin altına alınacak. Yasal olarak toplanması gereken yer işgal harcı ile belediyeye gelir sağlanmasının yolunu açacak uygulama, ayrıca yasada belirtilen metrekareye uygunluğu da sağlayarak, bölgede düzenli bir görünüm oluşturabilmeye yardımcı olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA