28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

HARMANCI: “LEFKOŞA, BÜYÜK TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP”

Harmancı: “Lefkoşa, büyük turizm potansiyeline sahip”

28 Mayıs 2014 Çarşamba 13:45

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Harmancı ve ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği’ni (KITSAB) ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Harmancı ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa’nın gerek kültürel geçmişi, gerekse gotik mimariye sahip tarihi mimarisiyle turizm açısından oldukça büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi. Harmancı, Lefkoşa’nın gerek çevre, gerek müze eksikliklerinin turiste yönelik faaliyetler açısından engel ve problemler teşkil ettiğini savundu.

“turistlerin kullanabileceği tuvalet yok”

Lefkoşa’daki sınır kapılarından günlük iki bin geçiş yaşandığını ancak turistlerin kullanabileceği tuvalet olmadığını işaret eden Harmancı, Lefkoşa’nın 6 bölgesine çevre ve engelli dostu tuvaletler devreye sokulacağını; proje sayesinde hem ihtiyaca yönelik, pratik, güvenli ve ekonomik bir çözüm getirirken, hem de önemli bir maddi kazanım yaratılacağını kaydetti.

Projenin maliyetinin hem reklamlarla, hem de giriş ücretleri vasıtasıyla kısa sürede karşılanabileceğini belirten Harmancı, kullanılacak teknolojinin bakım maliyetlerinde de tasarruf sağlarken, yılda binlerce ton su tasarrufu da sağlanabileceğini kaydetti.

“bisiklet kiralama istasyonları”

Lefkoşa halkının trafikten bıktığını belirten Harmancı, buna bir nebze de olsun rahatlama getirecek Bisiklet Kiralama İstasyonları kurulacağını açıkladı.

Harmancı, turistik amaçlı şehir turlarına ve şehir içi ulaşıma uygun noktalara yerleştirilecek reklam verilebilir bisiklet istasyonlarından, ücretli kiralama ile maliyetin karşılanacağını,  belediye bütçesine ek gelir getirileceğini ifade etti.

“surlariçi minibüsü”

Araç trafiği ve park sorununa pratik ve düşük maliyetli çözüm üretebilmek adına sur içinde minibüs uygulaması yapma düşüncesinde olduklarını söyleyen Harmancı, “15-20 kişi kapasiteli Suriçi minibüs uygulaması, Mahmutpaşa otoparkından başlayacak ve 10’ar dakikalık bir rotada Surlariçini dolaşacak. Bu uygulamadan da LTB ek gelir elde edecek” dedi.

Harmancı, ayrıca projenin bir sonraki hedefinin Dereboyu ve terminali de içine alacak şekilde genişletileceğini kaydetti.

“çevre yönetim planı”

Belediyenin 900’ün üzerinde çalışanı olduğunu kaydeden Harmancı, yapılacak yeniden yapılandırma çerçevesinde belediyenin Çevre Yönetim Planı’na kavuşacağını söyledi.

Harmancı, bunun hem etkin denetim, hem de Lefkoşa’nın yaşadığı çevre problemlerinin çözümüne yönelik önemli bir yapılandırma olacağını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA