29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

HARMANCI HASPOLATLILAR İLE BULUŞTU

LTB Başkanı Mehmet Harmancı bu kez Haspolat sakinleri ile bir araya geldi. "Barınak Projesi AB’nin Gündeminde"

Harmancı Haspolatlılar ile buluştu

11 Haziran 2016 Cumartesi 19:37

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)  Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının dokuzuncusunu Haspolat Bölgesi’nde gerçekleştirdi.
Haspolat muhtarlık binasında gerçekleşen toplantıda LTB As Başkanı  Akın Aktunç, LTB meclis üyesi Çelen Çağansoy, Bülent Çıraklı, LTB Müdürü Mustafa Korucu ve belediye yetkilileri de başkan Mehmet Harmancı’ya eşlik etti. Hamitköy bölge muhtarı Asım Egemen’in de hazır bulunduğu toplantıda Mehmet Harmancı, yoğun katılım göstererek demokrasiye katkı koyan  bölge halkına teşekkür etti. Harmancı toplantı da yaptığı konuşmada Haspolatı sık sık ziyaret ettiğini ve bölgenin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kaynaklar ölçüsünde, ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını vurguladı. LTB Başkanı Harmancı ayrıca konuşmasında, göreve geldikten sonra  gerçekleştirdiği çalışmalar, belediyenin ekonomik ve idari yapısı, yeni dönemde Haspolat bölgesinde hayata geçen çalışmalar ve önümüzde ki yıllarda gerçekleştirilmesi planlanan projeler ile ilgili de bilgi verdi. Harmancı konuşmasının ardından vatandaşların bölgeleri ile ilgili ihtiyaç ve önerilerini dinleyerek, sorularını cevapladı.

foto-13.jpg

“Kaçak konusunda Dünya ile Türkiye standartları arasında bir noktadayız”

Bölgenin su sorunu ile ilgili yurttaşlara bilgi veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı, son günlerde yaptıkları çalışmalar ile Haspolat için bir miktar iyileştirme sağlayabildiklerini ifade ederek bunun sürdürülebilir bir noktaya gelebilmesi için kesintisiz su kaynağına ihtiyaç duyulduğunu Türkiye’den temin edilen suyun fiyatı ve abonelik sözleşmesi ile ilgili olarak halk yararına dikkatli bir müzakere süreci verdiklerini kaydederek, suyun fiyatı ile ilgili olarak belirlenen rakamın yüksek olduğunu ancak yetkililerin fiyat konusunu yeniden gündeme taşımak istemediğinin altını çizerek eğer su mevcut fiyat ile alınacaksa geçiş döneminde ortalama ton başına 5,5 ile 6,5 TL arasında bir fiyata abonelere ulaştırılabileceğini, kaydetti. Harmancı dünyadan ve Türkiye’den örnekler vererek aktardığı konuşmasında Türkiye’de belediyelerin ortalama kaçak oranlarının %45’lerin üzerinde olduğunu Dünyan’nın gelişmiş kentlerinde ortalama %20’lerde olduğunu belirterek, suyun satış fiyatının kaçak oranaları ve girdi maliyetleri hesaplanarak sonuca ulaştırlabileceğini kaydetti. 

Bölgede kapsamlı temizlik yapıldı

Lefkoşa genelinde bölgesel temizliğe başlandığını ve bu kapsamda Haspolat bölgesine öncelik verildiğini kaydeden Harmancı, “biz sadece seçim zamanı temizlik yapan bir belediye değiliz” dedi. Rutin temizliklerin yanında yangın ve ot sineği riski taşıyan boş arsaların da temizlendiğini ifade eden Harmancı, bir yıllık dönemde Haspolat Bölgesi ile ilgili  gerek muhtar  gerekse yurttaşlar kanalıyla iletilen şikayetlerin yüzde 92’sinin çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Geriye kalan şikayetlerin ise yatırım planları içerisine alındığını söyleyen Harmancı, bunlarında belediye olanakları genişletildikçe giderileceğini vurguladı.

Barınak projesi için 6 belediye biraraya geldi

Bölgeden çok sayıda başıboş köpek  şikayeti alındığını söyleyen Harmancı  bu konu ile ilgili de somut adımlar atıldığını ve 6 belediyenin bir araya gelerek Avrupa Birliği’ne bir proje sunduğunu dile getirdi. AB’nin de projeye olumlu yaklaşacağına inanç belirten Harmancı bu projenin hayata geçmesiyle birlikte tüm bu sorunların ortadan kalkacağının da altını çizdi.

Haspolat Futbol Okulu çalışmalarına kesintisiz devam ediyor

Harmancı Haspolat’da kurdukları futbol okulunda cinsiyet ayrımı yapmadan her hafta Cumartesi günleri bir çok çocuğa eğitim verildiğini belirterek, sosyal anlamda Lefkoşa merkezden dışlanan çocuklarımızın okul sayesinde bir çok yeti ve beceri kazndığına, takım ruhunu ve dayanışmayı öğrendiğine dikkat çekti.

Halk Dansları eğitimi verilmesi gündemde

Bölgeden gelen talep üzerine Haspolat’da Halk dansları eğitimi verilmesini gündemlerine aldıklarını kaydeden Harmancı yaz aylarında gençlere yönelik bu eğitimin yararlı olacağına inandıklarını kaydederek, bunun başka alanlara da yayılması durumunda bölgede gerçek anlamda sosyal bir hareketlilik gerçekleşeceğini dile getirdi.

“Haspolat’ın ihtiyaçlarına yönelik girişimlerimiz var”

İmkanlar dahilinde Haspolata kaynak aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Harmancı, geçtiğimiz dönemde bölge mezarlığında tadilat, sosyal konutlar içerisine asfalt, sosyal konutlardan bölge girişine kadar yama ve kaplama yapldığını ancak bölgenin ihtiyaçlarının bundan çok daha fazla olduğunun belirtti. Bölgede kaldırım, yeşil alan ve düğün salonu gibi önemli ihtiyaçaların olduğunu vurgulayan Harmancı bu ihtiyaçlarla ilgili girişim başlattığını ve kaynak bulunur bulunmaz da çalışmalara başlanacağını ifade etti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA