25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

HARMANCI BU KEZ MARMARA BÖLGESİNDE HALKI BİLGİLENDİRDİ

Harmancı bu kez Marmara bölgesinde halkı bilgilendirdi

Harmancı bu kez Marmara bölgesinde halkı bilgilendirdi

07 Haziran 2016 Salı 10:24

Harmancı: “İhaledeki sorunları çözüp Marmara Köprüsü’nu yenileyeceğiz”
 

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) “Bölge Bölge Lefkoşa” Toplantıları çerçevesinde Marmara bölgesi sakinleriyle buluştu. LTB Başkanı Mehmet Harmancı,LTB Asbaşkanı Akın Aktunç,belediye meclis üyeleri Bülent Çıraklı,Çelen Çağansoy,Marmara Muhtarı Ahmet Yürüker ve üst düzey belediye yöneticilerinin katıldığı toplantıya rüzgar olmasına rağmen Marmara halkı büyük ilgi gösterdi. LTB Başkanı Harmancı göreve geldikten sonraki 22 aylık sürede gerçekleştirdiği çalışmalar,yeni dönemde hayata geçen projeler, belediyenin ekonomik ve idari yapısı ve hizmetlerle ilgili bilgi verirken önümüzdeki iki yılda da yapmayı hedeflediği projeleri anlattı.
“Marmara Parkı’nda Lefkoşa’nın farklı renklerinin buluşması çok güzel”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı Lefkoşalıyla buluşma konusunda “Bölge Bölge Lefkoşa” Toplantılarını çok önemli bir yeri olduğunu söyleyerek Marmara Parkı’nda olduğu gibi Lefkoşa’nın çeşitli renklerinin buluştuğunu ve demokratik bir yapıda her türlü sorun,şikayet ve görüş-önerisini LTB yönetimine aktardığını kaydetti. Bu konuda Perşembe toplantıları ve Muhtarlar Masası yolu ile de bölgenin şikayetlerini aldıklarını ifade eden Harmancı bu güzel iletişimi her zaman daha da ilerleterek sürdürme arzusunu dile getirdi.
Harmancı: “Görev süremin sonunda borçlanabilen bir LTB yaratmak istiyoruz”
LTB’nin mali yapısıyla ilgili bölge halkına bilgi veren Harmancı gelirlerdeki artış, borçların düşürülmesi ve bir önceki yıla göre daha dengeli ve iyi bir bütçe gibi ekonomik göstergelerin belediyede bir iyiye gidişin işaretleri olduğunun altını çizdi. Belediyede uygulanan mali disiplin ile olumlu geri dönüşler alınmaya başlandığını söyleyen Harmancı, “Elimde bulduğum hamurla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Borcu olmayan bir LTB yaratmak istiyoruz. İki yıl sonra görev sürem dolduğunda yatırım için borçlanabilen bir belediye yaratmak için çalışıyoruz ve bunu başarabileceğimize inanıyorum.” dedi.
“En çok Lefkoşalı’ya temiz suyu belediye olarak biz vermek istiyoruz”
Türkiye’den gelen suyla ilgili sorular üzerine Harmancı ,“En çok temiz suyu Lefkoşa insanına ben vermek isterim. Ancak 21 ayda 3 hükümet gördük. Tam bu konuda bir yol alıyoruz hükümet düşüyor başkası kuruluyor. Biz bu suyu vermeyi sürekli talep ediyoruz. Belediyeler olarak iki hükümetin anlaşmasını bekliyoruz. Aynı zamanda su protokolü imzalanmadığı için T.C.Yardım Heyeti’nde blokesi bekleyen projelerimiz de açılamıyor” dedi.
“Marmara Köprüsü’yle ilgili ihale süreci uzadı ama sorunu çözüp onu da yenileyeceğiz”
Söz verdiği projeler arasında yer alan Marmara Köprüsü’nün yenilenmesinin ihale aşamasındaki yüksek teklifler verilmesine takıldığını söyleyen Harmancı, bu sorunu da en kısa zamanda çözerek Marmara Köprüsü’nü yenileyeceklerini vurguladı.
“Şehirde çok fazla kasis var.Yeni kasis yapmama kararı aldık.”
Kasislerle ilgili bir soruyu da cevaplayan Harmancı zamanında çok fazla kasis yapıldığını ve kasislerle donanmış bir Lefkoşa istemediklerini vurgulayarak 1400 sokağı olan Lefkoşa’da yeni kasis yapmama kararı aldıklarını belirtti.
“Hükümetler belediyelerin iş yapmasını değil kendine bağlı olmasını ister.”
Dünyada belediyeciliğin çok ilerlediğini ve bunun da en önemli sebeplerinden birinin hükümetlerin desteklediği güçlü belediye yapılarının olduğunu kaydeden Harmancı yurtdışında belediyelere merkezden gelen katkının % 40’lar seviyesinde iken Kuzey Kıbrıs’ta bu oranın % 8 olduğunu ifade etti.
Harmancı, “İnsanlara en yakın olan kurumlar olan belediyelerin en fazla yetkiyle donatılması gerekirken ülkemizde en az yetkiye sahip kurumlar halindeyiz. Bizim ülkemizde hükümetler belediyelerin iş yapmasını değil kendine bağlı olmasını ister. Kesinlikle belediyelerin kaynak ve yetkilerinin arttırılması gerekiyor.” dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA