19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

HARMANCI, 4. ULUSLARARASI LEFKOŞA ÇOCUK HALK DANSLARI FESTİVALİ’NE KATILAN EKİPLERİ KABUL ETTİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı 4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan ekipleri kabul etti...

Harmancı, 4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan ekipleri kabul etti

24 Haziran 2016 Cuma 12:03

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı  4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali’ne katılan ekipleri kabul etti.

LTB basın biriminden yapılan açıklamaya göre, kabulde, ülke ekiplerinin yanı sıra Ukrayna “GOPAK Folk Dance Ensemble”, Ukrayna’dan gelen Bulgarların oluşturduğu “Severnyashko Horo”, Kırgızistan’dan “Asel Muras” ve Türkiye’den “PAHOY Çocuk Halk Oyunları Topluluğu’’ ekipleri de hazır bulundu.

Harmancı kabulde yaptığı konuşmada, 4 yıldan beri söz konusu festivali gerçekleştirmekte olan; GÖÇTAŞ, FOLKDER, HASDER ve Gençlik Merkezi Birliği’nin büyük emek verdiklerini belirterek, sözkonusu çalışmaları takdirle izlediğini söyledi.

Bu tür organizasyonların barış ve uzlaşı kültürünün yanı sıra Lefkoşa’ya da büyük bir zenginlik kattığını ifade eden Harmancı, imkanlar dahilinde söz konusu organizasyonlara desteklerinin süreceğini kaydetti.

Harmancı, uluslararası çaptaki bu tür organizasyonlara destek verilmesi gereğine de işaret etti.

HASDER Başkanı Ali Nebih’in de,  festivale yaptığı katkılar nedeniyle LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür ettiği belirtildi.

Bu arada Gençlik Merkezi Birliği (GMB), Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Halk Sanatları Derneği (HASDER) ve Lefkoşa Folklor Derneği’nin (FOLKDER) birlikte organize ettikleri festivalde çeşitli kültür-sanat aktiviteleri ve çocuk oyunları ile halk dansları gösterileri sunulacak.

4. Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali kapsamında yarın saat 20:00’de HASDER Sahne üstü gösterileri, 26 Haziran’da ise yine aynı saatte Gençlik Merkezi sahne üstü gösterileri yer alacak.1466757709.jpg1466757707.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA