29 Mart 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele15°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara12°C

HANGÜN KONUŞTU: “SOPA VE DEMİRLERLE CİDDİ ŞEKİLDE DÖVÜLDÜM...”

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan “Uçanok Grubu”nun duruşmasına dün devam edildi... Dünkü duruşmada İddia Makamı “Felek Grubu”nda bulunan ve yargıla

Hangün konuştu: “Sopa ve demirlerle ciddi şekilde dövüldüm...”

17 Şubat 2016 Çarşamba 10:58

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde meydana gelen olaylardan dolayı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edilen sanık Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün duruşmasına dün de devam edildi. İddia Makamı dünkü duruşmada “Felek Grubu”nda bulunan ve yargılanmasına devam edilen Özcan Hangün’ü tanık olarak dinletti. Hangün’ün tanıklığının bitmesinin ardından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, duruşmayı bugüne tehir etti.

Hangün: “Ali Osman Uçanok azmettirdi...”

İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen Özcan Hangün, 20 Ağustos 2015 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi önünde yaşadıklarını anlattı. Hangün, 20 Ağustos 2015 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde bulunan “Vahim zarar” davasının ertelenmesinin ardından Cüneyt Arık ve Ömer Satıağalar ile birlikte mahkeme dışına çıktıklarını ve mahkeme karşısındaki park alanında bulunan arabalarına gittiklerini söyledi. Arabaya binmek üzereyken karşı taraftan sanık Kamil Uçanok’un geldiğini söyleyen Hangün, Kamil Uçanok’un Ömer Satıağalar’a da seslenerek “Ali Osman amcamın selamı var.

Gelin hesaplaşalım” dediği iddiasında bulundu. Kamil Uçanok’un elinde demir olduğunu ifade eden Hangün, kendisine arkadan saldırdıklarını ve sopa ve demirlerle ciddi şekilde dövüldüğünü ve 10 dakikaya yakın sol tarafına darbe aldığını ve ilk vuran kişinin ise Kamil Uçanok olduğunu söyledi. Özcan Hangün, kendisinin kimseyle bir husumeti olmadığını ama Ali Osman Uçanok’un azmettirici olduğuna inandığını söyledi.

Avukatlar, Özcan Hangün’ün mahkemeye doğruları aktarmadığını iddia etti...

Sanık Ali Osman Uçanok’un avukatı Emre Kadri, Özcan Hangün’ü istintakı sırasında Hangün’ün mahkemeye doğruları aktarmadığını iddia etti. Avukat Emre Kadri, Hangün’ün kalabalığa karşı bir hareket yaptığını ve yaptığı bu hareketten sonra kalabalığın Hangün’e doğru geldiğini ileri sürdü. Kadri, Hangün’ün, Ali Osman Uçanok’un azmettirici olduğu yönündeki iddialarının farazi olduğunu söyleyerek, sanık Ali Osman Uçanok’un, Hangün ile alıp veremediği hiçbir şeyin olmadığını iddia etti.

Sanık Kamil Uçanok’un avukatı Irmak Bundak ise Hangün’ün mahkemede sanık Kamil Uçanok ile ilgili, ifadesinde yer almayan bir çok spesifik iddialarda bulunduğunu söyledi. Avukat Bundak, Kamil Uçanok’un, Hangün’ün kendisine silah doğrulttuğu yönünde iddialarda bulunduğu için Hangün’ün de, Kamil Uçanok tarafından kaburga kemiğinin kırıldığını iddia ettiğini ileri sürdü. Avukat Bundak’ın, Hangün’ün, sanık Kamil Uçanok hakkındaki iddialarının kurgudan ibaret olduğunu iddia etmesi üzerine, Hangün de “Benim kurgu yaptığımı söylüyorsunuz ama asıl kurguyu siz yapıyorsunuz” şeklinde iddialara yanıt verdi.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA