29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

“HAMLET” MEST ETTİ

“Hamlet” mest etti

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:25

hamlet (4)Bülent Emin Yarar oyunculuğuyla büyük beğeni topladı

 “Hamlet” mest etti

Malpas Ana sponsorluğundaki 12.Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde İstanbul Devlet Tiyatrosu “Hamlet” oyunu ile tiyatroseverlerle buluştu.Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin dün (25 Eylül Perşembe) gece YDÜ AKKM’de sahnelenen tek kişilik “Hamlet” oyunu da beklendiği gibi tıklık tıklım dolu bir salona oynadı. Oyunu Meclis Başkanı Sibel Siber de izledi.

W. Shakespeare’nin yazdığı, Sabahattin Eyüpoğlu’nun çevirdiği, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği ve Bülent Emin Yarar’ın sahneye koyduğu tek perdelik oyun seyircinin büyük beğenisini kazandı. William Shakespeare’nin en çok oynanan oyunlarının başında gelen “Hamlet”, aynı zamanda en çok konuşulan, en çok yazılan, en çok yorumlanan klasik bir eser ve her çağda irdelenen zorlu bir karakter olma özelliğini yıllardan beridir sürdürmekte.

Tek kişilik performansı ile Bülent Emin Yarar ayakta alkışlandı

Oyun sonrasında tek kişilik performansı ile tiyatroseverlerin beklentilerine tamamıyla karşılık veren oyuncu Bülent Emin Yarar dakikalarca ayakta alkışlanırken Festival Komitesi tarafından sanatçıya  plaket ve çiçek takdim edildi. Festival Repertuvar Sorumlusu Aliye Ummanel festivalin plaketini Bülent Emin Yarar’a takdim etti.

Festivalde son oyun Tatminkar Ödül

Kıbrıs Tiyatro Festivali 30 Eylül Salı gecesi saat 21:00’da Tiyatro AŞHK’nin Tatminkar Ödül oyunu ile sona erecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA