25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa20°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele20°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

"HALKIMIZ FAKİRLEŞİRKEN BİR KESİM ZENGİN OLUYOR..."

SDP'den ekonomik açıklama...

"Halkımız fakirleşirken bir kesim zengin oluyor..."

18 Ağustos 2016 Perşembe 13:42

SDP'den gelen yazılı açıklamanın tam metni şöyle:

KKTC Merkez Bankasının 2016 yılının II.Çeyrek Bülteninde yapılan açıklamaya göre Mevduat toplamının bir yılda % 10 artış gösterdiğini belirtti.Şu anda Merkez Bankası verilerine göre 14.3 Milyar TL Bankalarda mevduat olarak görünüyor.Ekonomisi çok küçük ,ihracatı olmayan,tamamen tüketici bir toplum pozisyonunda olan bir ülkenin nasıl bu kadar mevduat parası olduğunu merak ediyoruz.SDP olarak bu konunun çok ciddi olduğunu görüyor ve uyarmayı görev sayıyoruz.Bu mevduatlar bu şartlarda olan bir ülkede KİMLERİNDİR ?Bu paralar nasıl kazanıldı ? Vergisi ödende mi . KKTC halkının büyük bir bölümü açlık sınırında yaşamını devam ettirirken bir kısım kişilerin bu kadar mevduatı olması dikkat çekici durumdadır.

Yine Merkez Bankasının açıklamalarında Küresel Finansal krizin Dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini,gelişmekte olan ülkelerde büyümenin zayıf seyrini sürdürdüğü ,gelişmiş ülkelerde ise iktisadi faaliyetlerdeki toparlanmanın henüz istenilen düzeyde olmadığı değerlendirmesi parti olarak bizleri bu açıklamayı yapmaya teşvik etmiştir.

Düşünün ki ekonomisi güçlü ülkeler daha henüz daha toparlanamıyor.Bizim memlekette ise % 10 mevduatlarda artış oluyor.Bu rakamlar ürkütücü boyutlardadır.SDP olarak bu mevduatların denetlenmesini arzulamaktayız.Bu paralar ne şekilde elde edilmiştir.Hükümet bir zahmet bu konuda araştırma yapsın.Kimseyi şaibe altında tutmak istemiyoruz fakat ülkede büyük bir ekonomik kriz vardır.Her geçen gün sektörlerde çöküşler yaşanıyor.Dükkanlar bir bir kapanmaya başladı.Üreticiler ürettiklerini satamıyorlar.KKTC Halkı çok zor şartlarda yaşamını idame ettirmeye çalışırkın bir kesim de zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyorlar.

Ülkemiz maalesef iyi yönetilmiyor.Bu düzenin bu şekilde devam etmesi halinde, çok kısa sürede ülkemiz  kaosa sürüklenecektir.

Tözün Tunalı

Başkan 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA