28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

HAKKI DEVRİM BU SABAH HAYATINI KAYBETTİ

Hakkı Devrim bu sabah hayatını kaybetti. Hakkı Devrim'in oğlu Serdar Devrim babasının saat 10.00 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı. Hakkı Devrim'in hayatını kaybetmesi sevenlerini büyük üzüntüye boğdu.

Hakkı Devrim bu sabah hayatını kaybetti

15 Haziran 2016 Çarşamba 12:49

Hakkı Devrim bu sabah hayatını kaybetti. Hakkı Devrim'in oğlu Serdar Devrim babasının saat 10.00 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı. Hakkı Devrim'in hayatını kaybetmesi sevenlerini büyük üzüntüye boğdu.

Türk basınının duayen isimlerinden Hakkı Devrim'in oğlu gazeteci Serdar Devrim, babasının saat 10.00 sıralarında evinde vefat ettiğini söyledi. Bir süredir kanser ve yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gören Devrim'in cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos'taki aile mezarlığında toprağa verilecek.

HAKKI DEVRİM KİMDİR?

Hakkı Devrim 1929 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Hakkı Devrim eğitim hayatını İstanbul'da sürdürdü. 1947 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi ve 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.1950-1954 yılları arasında İstanbul Radyosu söz ve temsil yayınlarında reji asistanı olarak çalıştı.Hakkı Devrim gazeteciliğe, 1952 yılında Son Saat'te röportaj yazarı olarak başladı. Daha sonraları Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres ve Tasvir gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Yeni Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı; "Fısıltı" köşesinin yazarıydı.

1965'te Meydan Dergisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Meydan Larousse ansiklopedisinin genel yayın müdürlüğünü yaptı. 1973 yılında, arkadaşlarıyla birlikte Kaynak Kitaplar Yayınevi'ni kurdu.

Bir süre basın-yayın dünyasından uzaklaştıktan sonra 1990'da Doğan Yayın Grubu'nda gazeteciliğe döndü ve tanıtım programlarında yer alan ansiklopedilerin hazırlanmasına katıldı. Hakkı Devrim daha sonraları, AD Kitapçılık'ta Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı

1995'te Posta'da Telaynak köşesini yazdı. CNN Türk'te "Hakkıyla Sohbet" ve "Günbegün" adıyla sohbet programları yaptı. 2005-2011 yılları arası Okan Bayülgen'in birçok programlarında daimi konuk oldu. Radikal'de köşe yazarlığı yaptı.

Hakkı Devrim'in eşi Gülseren Devrim 26 Nisan 2008'de hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA