19 Mart 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara6°C

GÜZİN ABLA'DAN TECAVÜZE UĞRAYAN KADINA: SANA DERS OLSUN

Feyza Algan, 'Güzin Abla' köşesinde tecavüze uğradığını anlatan bir kadına, "Bu tür olaylar, genç okurlarıma örnek oluyor, iyi bir ders oluyor. Onlara verebileceğim öğütlerden çok daha fazla işe yarıyor dedi

Güzin Abla'dan tecavüze uğrayan kadına: Sana ders olsun

16 Kasım 2018 Cuma 10:02

İsmini vermek istemeyen bir kadın kadın, 'Güzin Abla'ya "Üniversitede tanıştığım bir gençle arkadaşlık ediyordum. Bir akşam beni arkadaşının evine götürdü. Orada bana içki içirdi ve rızam dışımda benimle beraber oldu. Şimdi ben erkeklere artık nasıl güvenebilirim, söyleyin bana" sorusunu yöneltti.

Algan'ın,  Hürriyet'te "Rızam dışında benimle oldu" başlığıyla yayımlanan yazısında buna verdiği yanıt "Bunları benimle paylaştığın için teşekkür ederim sana. Çünkü işte bu tür olaylar, genç okurlarıma örnek oluyor, iyi bir ders oluyor. Onlara verebileceğim öğütlerden çok daha fazla işe yarıyor. Her önünüze çıkan erkeğe hemen güvenmeyin, onu çok iyi tanımadan baş başa kalmayın" oldu. 

"Bu olay sana bir ders olsun. Bundan böyle tatlı sözlere inanmadan önce daha bir temkinli olursun eminim" diyen Algan, şöyle devam etti:

— Bu demek değil ki, tüm erkeklere karşı inancını kaybedeceksin.  Bakarsın karşına gerçekten iyi biri de çıkar. Seni sevgiyle sarıp, bu yaşadığın kâbusu sana unutturur. Neden olmasın, dünyada kötüler kadar iyi insanlar da var, bunu unutma.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA