19 Mart 2024
  • Lefkoşa12°C
  • Mağusa12°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele12°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

“GÜZELYURT’TA YAPILACAK HASTANE CENGİZ TOPEL’İ İŞLEVSİZ HALE GETİRECEK”

Lefke sivil toplum örgütleri dün sağlık bakanıyla yapılan görüşmeyi değerlendirdi...

“Güzelyurt’ta yapılacak hastane Cengiz Topel’i işlevsiz hale getirecek”

22 Haziran 2016 Çarşamba 14:17

 Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, Lefke bölgesinin kurumlarının birer birer küçültülerek işvesiz hale getirildiğini savunarak, bu uygulamanın  şimdi de  Cengiz Topel Hastanesi için devreye konulduğunu iddia etti.

Koordinatörlük, Güzelyurt’ta yapılacak yeni bir hastanenin  Cengiz Topel’i işlevsiz hale getireceğini öne sürdü.

Lefke  ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri,  dün Sağlık Bakanı  Faiz Sucuoğlu ile yapılan görüşmeyi yazılı olarak değerlendirdi.

Değerlendirmede, Lefkoşa’ya yeni bir hastanenin kazandırılmasının ciddi ciddi gündemde olduğu  günlerde, inşası tamamlanmış olan Güzelyurt - Lefkoşa duble yolu nedeniyle Güzelyurt’un  Lefkoşa’ya çok yaklaştığı dikkate alındığında,  Güzelyurt’a yeni bir hastane inşa etmenin  göz boyamadan ve Güzelyurtluları kandırmadan öteye bir şey olmayacağı görüşüne yer verildi.

Güzelyurt’a yeni  hastane yapılmasının , Cengiz Topel Hastanesi’nin poliklinik statüsüne düşürülmesi anlamına geldiği, şimdiye kadar “ Cengiz Topel Hastanesi’ni geliştireceğiz” diyen hiçbir Sağlık Bakanı’nın  bu iddiasını hayata geçirmek için “köklü yatırımları hayata geçirmediği” belirtildi.

“İSRAFTIR”

Açıklamada, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan hastane inşası için aktarılmış olan 16 milyon TL’nin   temel bile atılmadan 8 milyon TL’ye düştüğü, bu parayla temele atıp ondan sonra  Türkiye’den talep edilecek parayla hastaneyi tamamlamayı planlamanın kaynak israfından başka bir şey olmayacağı öne sürüldü.

“LEFKE NÜFUSU ÖĞRENCİLERLE 20 BİN”

Değerlendirmede,”Gelin elde kalan 8 milyon TL ve gelmesi muhtemel katkıyla Cengiz Topel Hastanesi’ni bulunduğu yerde yeniden inşa edip yüceltelim. II. Basamak Sağlık Hizmetlerini eksiksiz olarak sunan bir hastaneye en batıda bulunan ve nüfusu öğrencileri ile birlikte 20,000’e ulaşan Lefke’nin Güzelyurt’a oranla daha fazla ihtiyacı vardır” denildi.

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri’nin, Cengiz Topel Hastanesi konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek ve yeni bir eylem planı oluşturmak üzere, yarın  saat 17.30’da  Lefke Çevre ve  Tanıtma Derneği toplantı salonunda toplantı gerçekleştireceği  açıklandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA