24 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa36°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt34°C
  • İskele36°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara28°C

GÜZELYURT’A 2 DİLDE ÖZEL EĞİTİM OKULU

Güzelyurt’a 2 Dilde Özel Eğitim Okulu

24 Eylül 2014 Çarşamba 11:25

Özel eğitim okullarına Güzelyurt Bölgesi’nden katılım oldu. Güzelyurt’ta 3 - 11 Yaş çocuklarına eğitim veren Smart Angels Pre-School, ailelerin ve çocukların çoğunlukta olduğu kalabalık huzurunda  görkemli bir açılışın ardından 2014 -2015 eğitim ve öğretim yılına başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı izni ve denetimi altında hizmet veren okulunu Direktörü Çocuk Gelişimi Uzmanı Melek Çiner, iki dilde eğitim esasına dayanarak uzman kadro öncülüğünde, öğrencilere hem İngilizce hem Türkçe derslerinin eşit ağırlıkta verileceğini vurguladı.

Çiner, açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, eğlenerek öğrenmenin öneminin altını çizip, Smart Angels Pre-School'un esas sahibinin çocuklar olduğunu söyleyerek, açılış kurdelesini çocuklara kestirdi.

Okul da öğrencilerin iki dil eğitim temelinde, aktif yaratıcı drama, müzik/orff, piyano, satranç, jimnastik, iletişim&medya, genel kültür ve fen/doğa gibi geniş program içeriğine sahip eğitim anlayışı ile çok yönlü bireyler olarak topluma kazandırılmaları amaçlanıyor.

Profesyonel eğitim kadrosu ile her yaş grubunun ayrı sınıflarda eğitim  aldığı Smart Angels Pre-School, ayrıca ilkokul öğrencilerine de okul sonrası ödevlerinin kontrolü ve konu tekrarı  yapabilme imkanı veriyor.

400 metre kare büyüklüğünde binaya sahip okulda; 4 derslik, çok amaçlı seminer odası, haftada 2 kez çocukların düzenli doktor kontrolünden geçeceği revir, her yaş grubuna ait özel olarak tasarlanmış tuvaletler, mutfak, öğretmenler odası ve müzik odası bulunmakta.

Çocukların güvenliğinin temel esasları arasında olduğunu söyleyen okul Direktörü Çiner, okulun iç kısmının ahşap, dış kısmının ise sentetik çim ile kaplandığını belirtti. Çiner, halen 3-11 yaş grubunun, İngilizce özel ders, kolejlere hazırlık, ortaokul-lise derslerine takviye sınıfları için kayıtlarınında devam ettiğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA