27 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

GÜZELYURT-LEFKE YOLUNDA HİLE ŞÜPHESİ!

Güzelyurt-Lefke yolunda hile şüphesi!

05 Temmuz 2014 Cumartesi 15:16

Güzelyurt-Lefke çift şerit yol çalışmaları sırasında, istimlâk nedeniyle bölgede yaşanan huzursuzluğun ardından; yol yapımında hile iddiaları gündeme geldi.

Rana SARRO

Güzelyurt-Lefke çift şerit yol çalışmaları sırasında, istimlâk nedeniyle bölgede yaşanan huzursuzluğun ardından; yol yapımında hile iddiaları gündeme geldi. Gaziveren- Doğancı Tali yol kavşağı mevkiinde, dere içerisinden çakıl, taş ve toprak alınıp, yolun yer yer 8-9 metre yükseltildiği bildirildi. Bu yöntemin, dolgu giderinin yüksek gösterilmesi amacıyla yapıldığı iddia edildi.

Dere yataklarından çakıl, taş ve toprak alınması sonucunda, su yataklarının yönünün değiştirildiği ve çevre tahribatının meydana geldiği söyleniyor. Akeli Firması tarafından yapılan Lefke-Güzelyurt çift şerit anayolunun yapımında, dolgu giderini yüksek göstermek ve ihale bedelini artırmak için bu işlemin yapıldığı söyleniyor.

Bicen: Eylemle yol yapımını engelleyeceğiz!

Gazetemize konuşan Doğancı (Elye) Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Bicen, Güzelyurt-Lefke çift şerit yol çalışmaları ile ilgili gazetemize önemli iddialarda bulundu. Mehmet Bicen, yol yapımı için arazileri istimlak edilen bölge sakinlerinin huzursuzluğuna işaret etti ve “İstimlâk kararı yok. Mal sahipleri mağdurdur. İstimlak bedellerinin ne zaman ödeneceği belli değil” dedi.

Güzelyurt-Lefke çift şerit yolu için, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir çalışma yapıldığını söyleyen Bicen, “60 metre olan yol genişliği, yer yer 100 metereye kadar çıkar. Yol yer yer 8-9 metre yükseltildi. Derelerden çakıl, taş taşıyıp dökülüyor. İhaleyi alan firma, ihale bedelini yükseltmek için yapıyor. Dolgu giderini yüksek göstermek için yapılıyor. Dere yataklarının, su yataklarının yönü değişti. Bu aslında bir çevre tahribatı ve çevre felaketidir. Tüm bu nedenlerden ötürü, organize edeceğimiz bir eylemle bu yol çalışmalarını engellemeyi planlıyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA