25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa33°C
  • Girne31°C
  • Güzelyurt36°C
  • İskele33°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

“GÜZELYURT EVİMİZDİR” PROJESİNİN İLK ADIMI ATILDI

“Güzelyurt Evimizdir” projesinin ilk adımı atıldı

30 Nisan 2014 Çarşamba 12:02

Sosyal belediyecilik alanında çeşitli organizasyonlara imza atan Güzelyurt Belediyesi,  “Güzelyurt Evimizdir” konsepti ile Serhatköy kavşağında düzenlediği fidan dikimi etkinliğini saat 10.00’da geniş bir katılımla bugün gerçekleştirdi. Çam, servi, palmiye ve harnup olmak üzere yaklaşık 1000 fidanın ekildiği etkinlik büyük ilgi gördü.

Etkinliğe Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Zeki Manicioğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ali Pilli, OTDÜ KK Kampusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tanju Mehmetoğlu, Kurtuluş Lisesi, Meslek Lisesi, Zümrütköy İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Şehit Turgut Ortaokulu, Fikri Karayel İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, Barış İlkokulu, Güzelyurt Maarif Koleji, Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü, Onurlu Yaşam Derneği ve gönüllü halk katıldı.

Özçınar

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “Güzelyurt Evimizdir” sloganı ile Serhatköy’de organize edilen ağaç dikme etkinliğinin bir başlangıç olduğunu belirterek, bu etkinliğin periyodik aralıklarla yapılacağını söyledi. Bugünkü etkinlikte yaklaşık 1000 fidanın ekileceğine dikkat çeken Özçınar, böyle yeşil bir alana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Etkinliğe katılan tüm okullara ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Özçınar “Güzelyurt Evimizdir” konsepti ile çok farklı konularda da çeşitli organizasyonların düzenleneceğini belirtti.

 

Bağkur

Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur da kurak bir adada en çok ihtiyaç duyulan şeyin ağaç ve orman olduğuna dikkat çekerek, fidan ekmek kadar korumanında önemli olduğunu vurguladı. Çocuklara çevreyi ve ormanları korumada duyarlı olmalarını öğütleyen Bağkur Güzelyurt Belediye Başkanına böyle bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür etti.

 

Mehmetoğlu

OTDÜ KK Kampusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tanju Mehmetoğlu ODTÜ KK Kampusu olarak yeşile ve ormana sevdalı olduklarına dikkat çekerek, böyle güzel bir organizasyonda yer almaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Etkinlik ekiplerin fidan dikimiyle son buldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA