28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

GÜZEL SANATLAR LİSESİ SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 6’ncı sınıf Müzik, 9’uncu sınıf Resim ve Müzik dallarında öğrenci alımına yönelik sınav düzenleyecek.

Güzel Sanatlar Lisesi sınav tarihi belli oldu

13 Haziran 2016 Pazartesi 10:14

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 23 Haziran Perşembe günü Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yer alacak sınavlar saat 09.00’da başlayacak.

Sınav kayıtları 20 ve 21 Haziran’da 08.30 – 12.00 saatleri arasında, sınava yönelik kurs çalışmaları ise 22 Haziran Çarşamba Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yapılacak.

Aday kayıt işlemleri öğrenci veya öğrenci velisi tarafından yapılabilecek ve sınav günü Sınav Giriş Belgesi ile diploma fotokopisi getirilmesi zorunlu olacak.

Altıncı sınıf giriş sınavına 2015-2016 öğretim yılında ilkokulu tamamlayan öğrenciler, lise dokuzuncu sınıf sınavlarına ise diploma notu en az altı olanlar ve girecekleri alanla ilgili (Resim-Müzik) notlarının aritmetik ortalaması en az sekiz olan öğrenciler girebilecek.

Açıklamada,  kayıt için gerekli belgeler şöyle sıralandı:

“Okuldan alınacak öğrenci belgesi, yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, lise dokuzuncu sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (Resim-Müzik) notunu belirten resmi bir belge ve yüz TL sınava giriş harcı.”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından 6’ncı sınıfa yönelik yetenek, 9’uncu sınıfa yönelik ise yetenek ve Türkçe kompozisyon sınavı düzenlenecek. Sınavlar, komisyonca belirlenen ölçütlere göre 100 puan üzerinden değerlendirilecek, 60 puanın üstünde olan öğrenciler başarılı kabul edilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA