19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele23°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

GURURUMUZ OLDU

Bill Gates Vakfı’nın Desteği ile Gerçekleştirilen "Herkes için Kütüphane" Projesi Lansmanında Yakın Doğu Üniversitesi'ne Plaket

Gururumuz oldu

28 Mayıs 2016 Cumartesi 18:07

Bill Gates Vakfının maddi desteği ile Türkiye’deki yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerin toplumsal dönüşümde daha etkin yer almalarını amaçlayan "Herkes için Kütüphane" Projesinin lansmanı, Antalya’da gerçekleştirildi.

Bill ve Melinda Gates vakfının finanse ettiği “Herkes için Kütüphane” projesini Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi, Türkiye Kütüphaneciler Derneği ve Yakın Doğu Üniversitesi yürütüyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Herkes İçin Kütüphane" lansmanında Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Müdürü Tümer Garip, proje ortağı olarak hazır bulundu.

Projenin Yol Haritası Ve Uygulanan Diğer Ülkelerden Örnekler Anlatıldı…

Projenin, üye kütüphanelere ve medyaya tanıtımının hedeflendiği lansman kapsamında, proje ve çalışma gruplarının gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği çalışmalar ile yol haritaları, projenin uygulandığı diğer üç ülkenin deneyimleri katılımcılarla paylaşıldı.

Lansmana Yoğun Katılımcı Ve Medya  İlgisi…

200’den fazla katılımcının hazır olduğu programda, üye kütüphaneler ve belediyelerin temsilcilerinin yanı sıra projeye katkı sağlayan paydaşların temsilcileri, medya mensupları ve yurtdışından davetli konuklar katıldı.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: “Böyle Bir Projenin Proje Ortağı Olmaktan Mutluyuz”

Yapılan toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel; "Böylesi büyük bir projede, proje ortağı olarak seçilmek bizi gururlandırdı. Projeye, İnovasyon Merkezimiz ve Süper Bilgisayarımız ile sistem desteği veriyoruz ve projenin sürdürebilirliğini sağlıyoruz. Proje toplumun hayat standardını  değiştirmekte önemli bir mihenk taşı olacaktır. Bizlerin de katkısının olabilmesi heyecan vericidir" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük: “Projeye Büyük Katkıları Dolayısıyla Yakın Doğu Üniversitesi’ne Çok Teşekkür Ederiz”

"Herkes için Kütüphane" projesinin lansman töreninde konuşan proje Direktörü Prof.  Mehmet Emin Küçük " Projenin sürdürülebilirliğini Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi sağlayacaktır. Yakın Doğu Üniversitesi Süper Bilgisayarı 2018 proje bitiminden itibaren 3 yıl daha her türlü yedekleme ve sistem desteği verecektir. Bu projeye katkılarından dolayı Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S. Günsel'e ve Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip'e sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz.” Dedi.

 Konuşmaların ardından Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'e  teşekkür plaketi takdim edildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA