29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

GÜNSEL; "YAPTIKLARINIZLA DEĞİL, YAPMADIKLARINIZLA ÖVÜNÜN"

“Suat Günsel Bursu” kazanan öğrenciler Kurucu Rektör Dr.Günsel'i ziyaret etti...

Günsel; "Yaptıklarınızla değil, yapmadıklarınızla övünün"

13 Haziran 2016 Pazartesi 14:54

Yakındoğu Koleji giriş sınavında   başarı bursu elde eden 28 öğrenci,  Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel’i Rektörlük binasında ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Dr.Suat Günsel bursu almaya kazanan 28 Yakın Doğu Koleji (Near East College) öğrencisi,  Yakındoğu Koleji  Müdürü Işılay ARKAN, Müdür Baş Yrd. Alpay ERTAÇ , Müdür Muavini Ömer ÖZKAN,Sait BAKİ,Fırat DENİZ ve Ertaç UÇANER ile birlikte ziyarette bulundular...suar1.jpg

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel kabulde yaptığı konuşmada, "Sizleri yürekten kutluyorum. Büyük bir koşunun ardından  büyük başarılar elde ettiniz. Bu sadece basit bir sınav başarısı değildir aslında, neler başarabileceğinizin ilk adımını atmış oldunuz. Sizleri görmek, doya doya izlemek istedim. Gözlerinizdeki ışığı görmek istedim. Büyük işler başarmanın ilk adımını attınız. Belki siz çok heyecan duydunuz ama inanın ben de sizler kadar heyecanlıyım."

Dr.Günsel; "Bilmelisiniz Ki Her Biriniz Ayrı Ayrı Güzelsiniz, Çalışkansınız. Kişi Bunu Bildikten Sonra Ulaşamayacağı Hedef Yoktur."

İsterseniz dünyanın en iyi kamyon şoförü, isterseniz dünyanın en başarılı doktoru olabilirsiniz.  Bunları siz kendiniz bilirseniz, çıktığınız yolda başarılı olabilirsiniz. Biz büyük bir kıta ülkesi veya bir Avrupa ülkesi değiliz. Petrol,tarım, sanayi yoktur. Bu, coğrafyanın kaderidir. Ancak Kıbrıs Türkü yüksek öğrenimi yakaladı. Herkes dünyaya sanayi ürünleri tarım ürünleri satıyor biz ise bilim satmayı başardık. Ve sizler bu bilimi üretip dünyaya satacak olan kişilersiniz. Sizler Kıbrıs Türkünün satacağı bilimin üreticisi olarak görüyorum.

suar2.jpg

Dr. Günsel kendisinden örnekler vererek; "Ben 5 yaşındayken çamurdan araba yapıyordum. Ve bu arabaları yürütmek için yollar çizer,elime yürütürdüm. En çok beğendiğim üstü açık arabalardı. Daha sonra bir derste size bu anlattıklarım anlatıldı. 'Küçük memlekette sanayinin olmayışı' yani imkansız bir şey. Üretebilirsiniz ama satamazsınız. Arabayı üretemeyebiliriz, ama araba üretecek kişileri yetiştirebiliriz. İşte bu işi yapacak olan kişiler sizlersiniz.

Dr.Günsel;"Yaptıklarınızla Değil Yapmadıklarınızla Övünün"

Ben bu güne kadar yaptığımız hiç bir şeyle övünmedim. Sadece yapmadığım şeylerle övünürüm. Bu cümleyi belki şu an anlamayabilirsiniz ama yarın elbet anlayacaksınız. Güzel olduğunuzu zeki olduğunuzu çalışkan olduğunuzu ve mükemmel olduğunuzu her birinizin  nur yüzlü olduğunuzu bilin. Sonrası kendinden gelir.Yarın  ülkenize bilim üretip dünyaya satan kişiler olabilirsiniz.

suar3.jpg

Ziyaretin ardından Dr.Suat İ.Günsel bursunu kazanan öğrencilere başarı belgeleri Kurucu Rektör Dr.Suat İ.Günsel tarafından tek tek öğrencilere takdim edildi. ardından da toplu anı fotoğrafı çekildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA