26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

GÜNGÖRDÜ İÇİNİ DÖKTÜ

Güngördü içini döktü

27 Ağustos 2014 Çarşamba 18:01

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile dün ilk bölümünü yayınladığımız röportajda Güngördü, eski başkan Sümer Aygın’ın birçok sorunu belediyeye miras bıraktığını kaydetti. Güngördü 4 yıl için aday olduğunu ifade ederken, 4 yılın sonunda görevi bırakmak istediğini açıkladı. Güngördü, bağımsız bir aday olduğunu da kaydederken bağımsız kalmayabileceğine de işaret etti.

Oshan SABIRLI

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, seçim sonrasında ilk 100 gün tamamlanmadan Belediye’nin durumu hakkında Detay’a değerlendirmelerde bulundu. Güngördü röportajında hem belediyenin şu anki durumuna işaret etti, hem projelerine dikkat çekti hem de kendisi ile ilgili soruları yanıtladı.

4 YIL SONRA BIRAKACAĞIM

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü göreve dört yıl için geldiğini ve bu dört yılın sonunda görevi bırakacağını kaydetti. Yıllarca belediyeye hizmet ettiğini kaydeden Güngördü, kendisinin bir mühendis olması nedeni ile hesaplı ve takvimli çalıştığına vurgu yaptı. Güngördü amacının icraat yapmak olduğunu kaydederken, bugüne kadar birçok haksızlık ile karşılaştığını ve artık bir başkan olarak Girnelilerin hak ettiği Girne kentini yaratacaklarını, bunun 4 senede başarmak arzusunda olduğunu açıkladı.

“BAĞIMSIZIM AMA…”

“Herhangi bir siyasi partinin kanatları altına girip girmeyeceği” sorusu üzerine Nidai Güngördü, seçimi bağımsız bir aday olarak kazandığını kaydetti. Güngördü bağımsız bir aday olarak seçilmesine karşın siyasi görüşünün olduğunu, bunun zaten gizli bir şey olmadığını vurguladı. Şu anda bir siyasi partinin altına girmek gibi bir önceliğinin olmadığına işaret eden Güngördü, Girneliler için çalışmalarına hız vermeyi tercih ettiğine işaret etti. Güngördü röportajda, ilerleyen zaman diliminde siyasi parti altında göreve devam edebileceğinin de sinyallerini verdi.

“ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ YÜZKARASI”

Eski belediye yönetimi ile kendi belediye yönetimini de değerlendiren Güngördü, bu güne kadar birçok hatanın yapıldığını, bu hataların Sayıştay raporlarına da girdiğini vurguladı. Güngördü, Girne Kalesi’nin arkasında bulunan ve eleştirilerin odağında olan projeyi de değerlendirdi.

Güngördü şunları kaydetti;

“Ortak akla inanmadan ve öncelikler doğru saptayamadan yapılan ve bu kentin son 4 yıllık döneminde, eski belediye başkanının yüz karası olabilecek kale arkasındaki düzenlemeler var. O meşhur yüzyılın projesi dedikleri projedir ki, yüz tane taşı yan yana koyamadılar. Yüzyılın projesi değil aslında, yüzyılın rezaletidir, bu yüzyılın enkazıdır. Yüz tane taş yan yana dizemediler, orada yaklaşık 1 Trilyon buharlaştı. Halen daha müteahhit 6 Yüz Bin TL alacağı olduğunu iddia etmektedir. Bu önümüzde durmaktadır. Müteahhit eski belediyeyi dava ettiğini, eski belediye başkanı da müteahhit beceriksizdi ben onu dava ettim diyor. Öyle bir ikilemdeyiz, çıkmazdayız.”

TOPRAĞI HİBE ETTİLER 28 BİN TL’YE KALDIRTTILAR

Güngördü, başkan seçildiğinde eski başkan Sümer Aygın’ın yaptığı birçok yanlış icraat ile karşılaştığını ve bunların yarattığı sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldığını açıkladı. Güngördü şunları söyledi;

“Girne Halk Evi’nin yanındaki yamacı bozdular, Girne Halk Evi’nin halı sahalarından birisi çökme tehlikesi geçirdi. Girne Halk Evi’nin o tarihi binası altı oyulduğu için çökme tehlikesi geçirdi. Bunlar bizim için hep önemli şeylerdir, ama en önemlisi, o güzelim yamaç yok oldu gitti. Kaleyi ziyaret edenler şu anda orada bir taş ve toprak yığını görmektedirler. Otoparka koydukları toprağı 6 ayda zor kaldırdılar. O kadar beceriksizlik yaptılar ki, onu da müteahhide kaldırtamadılar, başka bir firmadan taşımacılık hizmeti aldılar, toprağı hibe ettiler ve toprak da taşıyana kalmak şartıyla, halkın parasından 28 Bin TL’ye toprağı kaldırttılar.”

“LİMANDA DA ORTAK AKLA İHTİYAÇ VAR”

Nidai Güngördü Girne Yat Limanı ile ilgili olarak da çalışmalar yürüteceklerine vurgu yaptı Güngördü; “Bu 4-5 yıllık süreç içerisinde Girne kentinde yaşayan tüm paydaşlar ve kenti ziyaret edenler denizden koptu. Başka bir deyişle Girne halkı ve Girne’yi ziyaret edenler denizle barışık değil. Orada bir yetki karmaşası olduğu doğrudur ancak kentin sahibi belediyedir. Belediye Başkanı, meclis üyeleri ile birlikte, orayı tek başlığa dönüştürülerek, oranın merkezi bir şekilde belediye eliyle yürütülmesi için merkezi hükümeti zorlamalıdır. Limanda da ortak bir akla ihtiyaç var. Bunu bu şekilde düşünmemiz ve ele almamız lazım” dedi.

“İLK 100 GÜNDE YAPACAKLARIMIZ”88 nidai

İlk 100 günün geride kalan zaman dilimini de değerlendiren Güngördü, “Girne’de temizlikle ilgili ciddi adımlar atıldı. Bu konuda tüm bölgelerden çok olumlu tepkiler var. Pırıl pırıl bir Girne yaratma hedefi önümüzde durmaktadır. 100 günde bunu tamamlayacağız. Çarşı Merkezi’nden başlamak üzere bozuk yol ve kaldırımlar tamir edilmeye başlandı. Burada da çok olumlu bir şey olarak önümüzde durur. Tüm Çarşı Merkezi boyunca parke taşları sökülmeye gece saat 22.00 itibariyle devam ediyor, saat 3’e kadar, bozuk, kırık, çökük yerleri düzenliyoruz. Bu Avrupalı bir kente yakışan bir programdır” ifadesini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA