16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

GÜNGÖRDÜ, ESENTEPE TEMİZ ÇEVRE VE TANITMA DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Güngördü, Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği’ni kabul etti

16 Eylül 2015 Çarşamba 17:40

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Erkol ve yönetim kurulu üyeleri Cemali Engin ve Muhammet Aygün’ü kabul etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Erkol ve yönetim kurulu üyeleri Cemali Engin ve Muhammet Aygün’ü kabul etti. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, yeni kurulan derneğin kurum ve kuruluşlara yaptığı ziyaretleri çerçevesinde gerçekleştirilen kabulde, bölgede meydana gelen çevre olaylarıyla ilgili işbirliği içerisinde öneriler ve yapılabileceklerin konuşulduğu belirtildi.

Ziyarette, başta, Teknecik Elektrik Santrali’nden çıkan zehirli gazın özelde bölgeye, genelde ülkemize verdiği zarar ve bununla birlikte ülkemizdeki kanser vakalarının her geçen gün artması nedeniyle halkımızın artık dayanamayacak duruma geldiği konusunda fikir birliğine varıldığı ifade edildi. Düşük kükürt oranlı yakıt kullanılması konusundaki kararın hükümet tarafından ertelenmesi eleştirilerek bu yakıtın mutlaka alınması gerektiği, nihai hedef olarak filtre takılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.

GÜNGÖRDÜ: “ÇEVREYE KARŞI DUYARLILIK ARTMALI”

Esentepe Temiz Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Erkol, önümüzdeki günlerde bölgedeki diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla da temaslarını yoğunlaştıracaklarına dikkat çekerek eylem planları gündeme getireceklerini söyledi.

Erkol, “Bizler sağlığımızı siyasilerin hırs ve çıkarlarına teslim etmek istemiyoruz. Hükümeti ve KIBTEK yetkililerini bu konuda ciddi tedbirler almaya davet eder her yapılanı takip ettiğimizi bilmelerini istiyoruz” dedi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, çevreye karşı duyarlılığın artması gerektiğini, bu anlamda yeni kurulan derneğin farkındalık yaratacağına olan inancını belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA