GÜNGÖRDÜ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ…
Güngördü, düzenlediği basın toplantısında belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı icraatları anlatarak, neden yeniden aday olduğunu açıkladı.

22 Mayıs 2018 Salı 18:50
Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Girne’de 4 yıllık süreçte değişimi gerçekleştirdiklerini ve gelişimin devamı için yeniden aday olduğunu söyleyerek, gelişiminin kesintiye uğramaması için halktan kendisine 4 yıl daha yetki vermesini istedi.
Güngördü, düzenlediği basın toplantısında belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı icraatları anlatarak, neden yeniden aday olduğunu açıkladı.
Nİdai Güngördü Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, bugün halka açık bir basın toplantısı düzenleyerek, seçilmesi halinde yapacağı projeleri açıkladı.
Nidai Güngördü, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yüzde 46 oy alarak belediye başkanı seçildiğini belirterek, 2018’de yine bağımsız olarak katılacağı seçimde hedefinin yüzde 60 olduğunu söyledi.
İMAR PLANI…
Güngördü, en önemli icraatlarından birinin Girne Çatalköy İmar Planını hayata geçirip, kenti emirnamelerle yönetilmekten kurtarmak olduğuna dikkat çekti.
Çok katlı binaların getireceği trafik yükünü bildiklerini belirten Güngördü, 28 belediyede bir ilk olan Trafik Ulaşım Master Planı’nı hazırladıklarını, plana göre yol genişletme, kavşak düzenleme, trafik ışığı yerleştirme ve çember gibi işler yaptıklarını kaydetti.
Nidai Güngördü, son 4 yılda tüm KKTC'nin en çok asfalt işi gerçekleştiren belediyesi olduğuna vurgu yaparak, 46 ayda toplam 20 bin ton asfaltla, 65 sokak ve 6 ana caddenin asfaltlandığını ifade etti.
“8 YILDA YAPILANDAN FAZLA KALDIRIM YAPILDI”
Güngördü, 4 yılda yapılan kaldırımın, daha önce 8 yılda yapılan kaldırım uzunluğunu geçtiğine işaret ederek, engelli bireylerin kullanımına uygun yaklaşık 8 bin metre uzunluğunda kaldırım yapıldığını vurguladı.
10 bin metre uzunluğunda kanalizasyon boru hattı döşendiğini ve bin 500 metre daha hat yapılması için ihalenin sonuçlandığını belirten Güngördü, belediye imkanları dahilinde arıtma tesisinin kapasitesinin 18 bin kişiden 80 bin kişiye yükseltilmesi için proje hazırlandığını ve ihaleye çıkıldığını kaydetti.
Alt yapıya yaptıkları yatırımların yanında sosyal yaşamın önemli bir parçası olan üst yapıya da büyük önem verdiklerini ifade eden Güngördü, sadece Girne ilçesinde değil ülke genelinde bile olmayan önemli işlere imza attıklarını dile getirdi.
Güngördü, 4 yılda kente hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi, Karaoğlanoğlu Belediye Plajı, oda tiyatrosu, sanat galerisi, Leymosunevi, Zeytinlik köyevi, Osman Türkay Anıtı, Ali Nesim Meydanı, heykeller ve çocuk parkları kazandırdıklarını aktardı.
“KENT YÖNETİMİNE HALKIN KATILIMINI SAĞLADIK”
Güngördü, müze çalıştayı ve heykel sempozyumu yapan ilk belediye olduklarına da dikkat çekerek, görevde oldukları sürede iki kez kent kurultayı yaptıklarını ve halka açık toplantılar gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Belediyenin devam eden projeleri olduğuna da işaret eden Güngördü, yeni hizmet binası, arıtma tesisi kapasite genişletme projesi, aile danışma ve destek merkezi, AB destekli katı atık aktarma istasyonu, kent müzesi, kale arkası düzenleme projelerinin devam ettiğini belirtti.
Yeniden göreve gelmesi halinde ilk olarak devlet tarafından yapılacak Girne Doğu Çevre yolu tamamlanana kadar trafiğe rahatlama getirecek Boğaz- Ciklos Bellapais Doğanköy arasında yol düzenlemesini hayata geçireceğini anlatan Güngördü, ayrıca imar planında Çatalköy isitikametine doğru yeni bir artıma tesisinin yapılmasının öngörüldüğünü aktardı.
Güngördü, yeni bir katlı otopark yapmayı, kent merkezini araç trafiğine kapatarak yayalaştırmayı, kent merkezinde cephe düzenlemesi yapmayı planladığını belirterek, Kordonboyu Çevre düzenleme projesine başlayacaklarını ve Girne’de bir kent parkını yapmak istediğini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resmi Gazeteden haberler.... İrsen Küçük’ün ismi Lefkoşa Çevre Yolu’na verildiMerhum başbakanlardan İrsen Küçük’ün ismi Lefkoşa Çevre Yolu’na verildi.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:15KIBRIS
Cevdet Yılmaz yarın KKTC’ye gelecek...Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret edecek.10 Temmuz 2025 Perşembe 16:09KIBRIS
Bakanlar Kurulu, 3 kişi yasaklı göçmen ilan ettiBakanlar Kurulu, kamu düzeni ve güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle biri yabancı uyruklu olmak üzere üç kişiyi Yabancılar ve Muhaceret Yasası kapsamında 'yasaklı göçmen' ilan etti. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.10 Temmuz 2025 Perşembe 15:51KIBRIS
Yakın Doğu’da olta heyecanıYakın Doğu Üniversitesi Göleti’nde unutulmaz bir balık tutma etkinliği gerçekleşti. İKAS Süpermarket iş birliğiyle, Erbulut Jimnastik Kulübü’nün ve Near East Bank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen "Yakın Doğu'da Olta Heyecanı" etkinliğinde, çocuklar ilk ke10 Temmuz 2025 Perşembe 15:39YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
DAÜ 2024-2025 Bahar dönemi mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştiDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2024–2025 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisans ve Ön Lisans Mezuniyet Töreni, 9 Temmuz 2025 Çarşamba günü, saat 19.00’da, DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu’nda gerçekleştirildi.10 Temmuz 2025 Perşembe 15:33DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Suçunu kabul etti... Evinde yok yok...Suçunu kabul etti... Evinde yok yok...10 Temmuz 2025 Perşembe 14:47KIBRIS
Kadına şiddet! Aracın önüne atladıKadına şiddet! Aracın önüne atladı10 Temmuz 2025 Perşembe 14:39KIBRIS
Sürüş sınavına kısa sürede girebilmenin önünü açan yasa gücünde kararname yürürlükteMotorlu araç sürüş sınavına kısa sürede girebilmenin önünü açan yasa gücünde kararname yürürlüğe girdi.10 Temmuz 2025 Perşembe 14:32KIBRIS
Pazar günü Lefkoşa’da tören provası var... Bazı yollar trafiğe kapatılacak20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 51’inci yıl dönümü kapsamında pazar günü Lefkoşa Dr. Fazıl Bulvarı’nda resmigeçit provası yapılacak. Prova esnasında bazı yollar trafiğe kapatılacak.10 Temmuz 2025 Perşembe 14:26LEFKOŞA
Bengihan: Şener Levent’in Türkiye’de mahkum edilmesi kabul edilemezKİEF Başkanı Güven Bengihan, gazeteci Şener Levent’in Türkiye’de yazıları ve karikatürü nedeniyle yargılanıp mahkum edilmesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti.10 Temmuz 2025 Perşembe 13:42KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs