18 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa28°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele28°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

GÜNEY KIBRIS'TA BÜYÜK YANGIN, 4 KÖY BOŞALTILDI

Kıbrıs Rum yönetiminin Trodos dağı eteklerinde bulunan Evrihu köyünde bugün çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İsrail ve İngiliz bölgelerinden gelen 10’dan fazla yangın söndürme aracı yetersiz kaldı. Yangın Tempra, Kurdali ve Spilya

Güney Kıbrıs'ta büyük yangın, 4 köy boşaltıldı

19 Haziran 2016 Pazar 21:39

Kıbrıs Rum yönetiminin Trodos dağı eteklerinde bulunan Evrihu köyünde bugün çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İsrail ve İngiliz bölgelerinden gelen 10’dan fazla yangın söndürme aracı yetersiz kaldı. Yangın Tempra, Kurdali ve Spilya köylerine de yayıldı. 4 köy boşaltıldı.

Güney Kıbrıs’taki ilk yangın bu sabah erken saatlerinden Baf yakınlarında başladı. Kıbrıs Rum yönetiminin yangın söndürme helikopterleri yetersiz kalınca İsrail’den yardım istendi. İsrail 3 yangın söndürme uçağı gönderdi. İngiliz üslerinden de kiralanan 2 uçakla Baf’taki yangın söndürüldü.

İsrail uçakları dönme hazırlığı yaparken, bu defa Trados dağlarının KKTC tarafındaki eteklerinde yer alan Evrihu köyünde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, çevre köyler, Tempra, Kurdali ve Spilya’ya da ilerledi. 4 köy boşaltılırken, Rum yönetimi Yunanistan’dan da yardım istedi. Yunanistan’dan yangın söndürme uçakları yolda. Ancak hava karardıktan sonra yangın söndürme uçakları faaliyet gösteremeyecek.

fire-argaka.jpg

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, ülkede kurulan arama kurtarma koordinasyon merkezinin alarma geçtiğini ve yangını söndürmeye çalıştıklarını açıkladı. Hasikos, Yunanistan’dan yola çıkan uçakların gün batmadan yetişmesi halinde, yere inmeden doğrudan yangına müdahale edeceğini söyledi.

fire-2.jpg

fire-evrychou.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA