GÜNEY KIBRIS’TA A GRİBİNDEN DOLAYI TEHLİKE SİNYALİ
Rum Sağlık Bakanlığı’nın, domuz gribi olarak da bilinen “A gribinden (H1N1) kaynaklandığı düşünülen 3 yetişkinin ayrıca geçtiğimiz gün Makarios Hastanesi’nde ölen 20 aylık bebeğin ölüm nedenlerini mercek altına aldığı belirtildi.

01 Şubat 2019 Cuma 11:55
Rum Sağlık Bakanlığı’nın, domuz gribi olarak da bilinen “A gribinden (H1N1) kaynaklandığı düşünülen 3 yetişkinin ayrıca geçtiğimiz gün Makarios Hastanesi’nde ölen 20 aylık bebeğin ölüm nedenlerini mercek altına aldığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi “A Gribinden Kaynaklanan Tehlike Sinyali-3 Yetişkin Ölüm, Hastanelerde Panik, Pediatri ve İçi Hastalıklar Bölümleri Dolup Taştı” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Rum Sağlık Bakanlığı’nın, 3 yetişkin ile 20 aylık bir bebeğin ölümünü mercek altına aldığını yazdı.
Gazete, devlet hastanelerindeki pediatri bölümlerinin grip vakalarının artması nedeniyle dolup taştığını, Limasol Hastanesi’ndeki 30 yataklı pediatri bölümün, 45 çocuğun bulunması nedeniyle dün büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını, 45 çocuktan 15’nin ise bölümün çocuk park alanında misafir edildiğini belirtti.
Rum Sağlık Bakanlığı’nın şimdilik salgından söz etmediğin ancak vatandaşların korunması için tedbirlerin alınması yönünde tavsiyelerde bulunduğunu belirten gazete doktorların da kişisel hijyen kurallarının uygulanmasının gerekli olduğuna ayrıca vatandaşların hâlâ aşı olmalarının mümkün olduğunu anımsattıklarını yazdı.
Tüm Kıbrıs’ta viral salgının gözlemlendiğini yazan gazete, doktorların ve hemşirelerin, vaka sayısındaki artışın kesin olması nedeniyle tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak tehlike çanlarını çaldıklarını belirtti.
Habere göre Rum Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı ve Tıp Hizmetleri Müdürü Elizabeth Konstantinu, vakaların artmasına ilişkin olarak bu dönemde grip ve viral salgınlarda artış gözlemlendiğini söyledi.
Makarios Hastanesi Pediatri Bölüm Başkanı Yardımcısı Maria Koliu, pediatri bölümlerinde aşırı doluluğun bulunduğunu ifade etti.
Koliu, dönemsel grip salgının zirvesinde bulunduklarını, gerek Güney Kıbrıs gerekse Avrupa’da gözlemlenen HINI virüsünde, A gribinde artan vakalara sahip olduklarını söyledi.
Gazete Rum Sağlık Bakanlığı’nın gripten korunmak adına halkın ve hassas gruplara mensup (bebekler, çocuklar, yaşlılar) kişilerin uyması gereken kuralları bir kez daha anımsattığını belirtti.
Habere göre Rum Devlet Doktorları Sendikası (PASİKİ) ve Hemşireler Sendikası (PASİNO) açıklama yaparak, tüm Güney Kıbrıs’taki hastanelerde ortaya çıkan sorunun göğüslenmesi amacıyla tüm birimlerin koordinasyonunu talep etti.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.