28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

GÜNEY KIBRIS'IN ÖNERİSİ AB TARIM KONSEYİ KARARINDA YER ALDI

Güney Kıbrıs'ın önerisi AB Tarım Konseyi kararında yer aldı

20 Haziran 2014 Cuma 13:19

Kıbrıs Rum heyetinin girişimiyle, tarım sektöründe Avrupa Komisyonu kriz yönetimi tedbirlerinin etkinliğinin artırılmasıyla ilgili karar Avrupa Birliği Tarım ve Balıkçılık Konseyi'nde kabul edildi. Konsey'in iki gün süren toplantısında sebzeler konusu görüşüldü ve bununla ilgili kararlar kabul edildi. Kıbrıs'ın çabalarının ardından tarım sektörüne Avrupa Komisyonu tarafından kriz yönetimi tedbirlerinin daha fazla etkisi gerektiğine ilişkin bir ifade metne eklendi.

Kıbrıs Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı , Kıbrıs'ın toplumsal düzeyde sıklıkla karşı karşıya kaldığı bölgesel krizlerin aşılması gerektiğine işaret etti.

Süt konusunda Kouyialis, Kıbrıs için üye ülkelerin çoğunluğunu da koruyacak olan olumlu bir ifade eklenmesini önerdi. Avrupa Birliği Tarım ve Balıkçılık Konseyi, Ortak Tarım Politikası reformlarıyla ilgili süreci de değerlendirdi.

Kıbrıs Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nicos Kouyialis, yaptığı konuşmada Kıbrıs'ın en kısa sürede bu konuda yeni bir tarımsal gelişim programı taslağı sunacağını, bunun Ortak Tarım Politikası hedeflerine ulaşılmasında etkili ve hareket kabiliyetinin yüksek olacağını kaydetti.

Balıkçılık konularında da Kouyialis, Avrupa Komisyonu temsilcilerine Kıbrıs için Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Fonu'yla ilgili fonu 19.7 milyon avrodan 39.7 milyon avroya çıkaran yeni bir mali dosya hazırlamalarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA