20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

GÜNEY KIBRIS’IN HEDEFİ, DAHA FAZLA DOĞAL GAZ

Güney Kıbrıs’ın hedefi, daha fazla doğal gaz

02 Temmuz 2014 Çarşamba 14:46

  • Rum Enerji Bakanı: Şimdi en önemli konu Kıbrıs’ın MEB'inde daha fazla miktarlarda doğal gazın keşfedilmesidir

Rum Enerji, Ticareti Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, şimdi en önemli konunun Kıbrıs’ın MEB'inde daha fazla miktarlarda doğal gazın keşfedilmesi olduğunu söyledi. Kıbrıs Rum Temsilciler Meclisi Ticaret Komitesi'nin dünkü oturumuna katılan Lakkotrypis, komite üyelerini enerji alanındaki gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

Enerji konuları ile ilgili tüm süreçte herhangi bir gecikme olup olmadığı sorulması üzerine Bakan Lakkotrypis, yeterli miktarda doğal gaz keşfedilseydi bir süre önce belirlenen takvim karşılanmış olacaktı yanıtını verdi.

Geçen yaz döneminde yapılan sondaj araştırmalarının sonuçlarının memnun edici olmadığını ifade eden Lakkotrypis , “bundan dolayı daha fazla doğal gaz aramak gerekir” dedi.

LNG - sıvılaştırılmış doğal gaz tesisinin inşasıyla ilgili bir soruya Bakan, yeni keşifler olması şartıyla LNG tesisi için kararın halen yürürlükte olduğunu ve Enerji Bakanlığının LNG tesisi ve alternatif seçenekler üzerinde bir stratejik “A” planı hazırladığı yanıtını verdi.

Kıbrıs'ın MEB'inde yeni başlayacak olan sondaj çalışmaları hakkında da bilgi veren Lakkotripis, “ İtalyan ENI ve Kore KONGAS şirketleri, planlanandan bir kaç ay daha erken olarak yaz sonunda çalışmalara başlayacağını bekliyoruz” dedi.

Bakan, Enerji Bakanlığının, Noble Şirketi'nin Kıbrıs'ın MEB'inde yapacağı bir sonraki sondaj çalışmalarının ne zaman başlayacağına dair Noble yetkilileri ile temaslarda bulunduğunu da söyledi ve “Belki 2015 yılı başında” dedi

Total şirketinin çalışmalarıyla ilgili olarak ise Kıbrıslı Rum Bakan, Total’in, bundan önce her hangi bir hidrokarbon yatağı keşf edilmemiş yeni bir bölgede-Blok 10 ve11 de - sondaj yapacağı nedeniyle yoğun bir veri çalışması yaptığını ve sondaja 2015’in sonlarına doğru başlayacağını belirtti.

Total'in araştırma sonuçlarının ne zaman bilineceği yolundaki soruya Lakkotripis sonuçların iki-üç ay sonra açıklanacağı yanıtını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA