20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

GÜNEY KIBRIS, YUNANİSTAN VE MISIR MECLİS BAŞKANLARI BUGÜN RUM KESİMİNDE BİR ARAYA GELİYOR

Rum Meclisi’nin bugün, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır meclis başkanları arasındaki ilk toplantıya ev sahipliği yapacağı haber verildi.

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır meclis başkanları bugün Rum kesiminde bir araya geliyor

11 Şubat 2019 Pazartesi 14:15

Rum Meclisi’nin bugün, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır meclis başkanları arasındaki ilk toplantıya ev sahipliği yapacağı haber verildi.

Görüşmenin, üç ülke arasındaki üçlü işbirliği çerçevesinde olduğunu ve bunun hedefinin ise, Doğu Akdeniz’deki istikrar ve refahın ileriye götürülmesi olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, toplantıya Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, Yunanistan Meclis Başkanı Nikos Vutsis ve Mısır Meclis Başkanı Ali Abdel Aal’ın katılacağını belirtti.

Mısır heyetinin dün öğle saatlerinde, Yunan Meclis heyetinin ise akşam saatlerinde Güney Kıbrıs’a vardığını kaydeden gazete, Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in bu sabah 08.45’te üçlü görüşmenin başladığını ilan edeceğini ifade etti.

Çalışmaların 12.15’te üç meclis başkanının ortak bir deklarasyonu benimsemesi ve ardından basına yapacakları açıklamayla tamamlanacağı ve Rum Meclis Başkanı Şilluris’in bunun akabinde ise Yunan ve Mısır Meclis başkanları onuruna bir yemek vereceği kaydedildi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI YARIN GÜNEY KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNACAK

Öte yandan gazete, başka bir haberinde ise, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in yarın Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya geleceğini anımsattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA