15 Eylül 2026
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

GÜNEY KIBRIS VE ÜRDÜN SAVUNMA SEKTÖRÜNDE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK ORTAK İRADE BELİRTTİLER

Güney Kıbrıs ve Ürdün cuma günü güvenlik sorunlarını çözmek, bölgede barış, istikrar ve refahı sağlamak için savunma ve savunma-teknik sektöründe işbirliğini daha da artırmaya yönelik ortak irade  ifade ettiler.

Güney Kıbrıs ve Ürdün savunma sektöründe işbirliğini artırmaya yönelik ortak irade belirttiler

26 Haziran 2021 Cumartesi 08:58

Güney Kıbrıs ve Ürdün cuma günü güvenlik sorunlarını çözmek, bölgede barış, istikrar ve refahı sağlamak için savunma ve savunma-teknik sektöründe işbirliğini daha da artırmaya yönelik ortak irade  ifade ettiler.
 
Kıbrıslı Rum Savunma Bakanı Charalambos Petrides ve Ürdün Silahlı Kuvvetler Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral Yousef A. Al-Hnaity, Larnaka’da iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanında işbirliğini daha da artırmak amacıyla bir çalışma görüşmesi yaptılar.

Görüşme, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Ürdün Haşimi Krallığı arasındaki ilk karşılıklı üst düzey heyetler toplantısı çerçevesinde gerçekleşti; dış ilişkiler, bölgesel güvenlik ve güvenlik konuları ele alındı.


Yapılan basın açıklamasına göre, Petrides ve Al-Hnaity son gelişmeleri, savunma ve güvenlik alanında karşılıklı ilerlemeyi görüştüler; savunma ve savunma-teknik sektöründe, güvenlik sorunlarını çözmek ve tüm bölgede barış, istikrar ve refahı sağlamak amacıyla işbirliğini daha da artırmaya yönelik ortak niyetlerinin altını çizdiler.
 
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Akabe Süreci çerçevesinde Ürdün Silahlı Kuvvetlerini desteklemek ve bölgede terörizmle mücadele için askeri donanım sağladılar.

Petrides ve Al-Hnaity, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin bilgi ve uzman değişimini, ayrıca verimli şekilde karşılaştırmalı avantaj ve potansiyellerin birleştirilmesini teşvik ettiğini kaydettiler.
 
İki ülke cuma günü Güney Kıbrıs ve Ürdün bölgelerinde ortak askeri tatbikatlar gerçekleştirdi.
 
İki yetkili görüşmelerinde, savunma ve güvenlik sektöründe, Kıbrıs’ın diğer dost ülkelerle kurduğu diğer başarılı planlar esasında model olan üçlü bir işbirliği sistemi kurma olasılığını da incelediler.

Basın açıklamasında, bu olasılığın tüm bölgede barış ve güvenliği teşvik etme ışığında iki ülke tarafından desteklendiği vurgulandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA