25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

GÜNEY KIBRIS VE ALMANYA ARASINDA BİR MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI 

Güney Kıbrıs ve Almanya arasında bir Mutabakat Zaptı imzalandı 

20 Eylül 2014 Cumartesi 14:53

Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunan Almanya'nın Avrupa Devlet Bakanı Michael Roth perşembe günü Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Alexander Zenonla da bir araya gelerek kriz bölgelerinden tahliye operasyonlarında işbirliğiyle ilgili Teknik bir Düzenlemeyi imzaladılar.

İmza töreninin ardından açıklamada bulunan konuk yetkili, imzalanan Mutabakat Zaptı Almanya için önemli olduğunu söyledi.

Roth, “Avrupa kapılarında değişik krizlerle karşı karşıya geleceğiz ve bu teknik düzenleme, Alman vatandaşların ihtiyaç halinde tahliye edilmesi sırasında Kıbrıs'ın havalimanlarını, limanlarını ve diğer hizmetlerini kullanmaya izin veriyor” dedi.

Kıbrıs halkına dayanışma bir mesaj gönderen Alman yetkili, Kıbrıslıların karşı karşıya n geldiği sorunları çok olduğunu ve şu an bir ekonomik krize de karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

“Yalnız değilsiniz. Almanya, Alman vatandaşları,  Parlamento ve Almanya hükümeti yanınızda duruyor” şeklinde konuşan Roth, maalesef insanların ekonomik krizin maliyetini ödemeleri gerektiğini söyledi.

Kıbrıs ve Almanya arasında sağlanan ilişkilerin mükemmel olduğunu belirten konuk Alman yetkili, iki ülkenin AB içerisinde de yakın bir işbirliğinde bulunduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Alexander Zenon ise, Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'in Mayıs ayında Almanya'ya yaptığı ziyaretinin önemine işaret ederek, konuk bakan ile yaptığı görüşmede Kıbrıs'ın ekonomisinin durumunu, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri ve Avrupa – Türkiye ilişkilerini değerlendirdiklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Alexander Zenon, Almanya hükümetinin Kıbrıs'ın ekonomisinin istikrarı için verdiği mücadelesine olumlu katkıda bulunduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA