24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa17°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

GÜNEY KIBRIS TURİZMDE DEĞİŞİK SEÇENEKLER SUNUYOR

Güney Kıbrıs turizmde değişik seçenekler sunuyor

25 Nisan 2014 Cuma 14:00

Kıbrıs Rum Turizm Teşkilatı Genel Direktörü Mairos Hannidis, Kıbrıs adasının diğer turizm ülkeleriyle karşılaştırıldığında, birçok uygun avantajları bulunduğunu söyledi.

Kıbrıs Seyahat Acenteleri Derneği tarafından her yıl düzenlenen TAXİDİ fuarı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Hannidis, Kıbrıs sadece bir 'güneş ve deniz' adası olmadığını, tıp, din ve spor turizmi gibi değişik seçeneklerde turizm sunduğunu belirtti.

Kıbrıs Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Viktor Mantovani de basın toplantısında, kapılarını bugün açıp pazar günü kapayacak olan TAXİDİ turizm fuarından söz etti.

Turizm fuarının açılışını, Turizm, Enerji, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yorgos Lakkotripis yapacak.

Viktor Mantovani, fuarın Kıbrıslı seyahat severlerin çeşitli ülkeler ve seyahat paketleri hakkında değerli ve kapsamlı bilgi elde edebilecekleri ideal bir forum olduğuna dikkati çekti.

Mantovani, bu yıl Kıbrıs'ta ve yurt dışında tatil fiyatlarının önceki yıllara göre azalacağını da kaydetti.

Berbat ekonomik koşullara rağmen Kıbrıslıların yurt dışına seyahat etme ve tatil yapma çabası içinde olduklarını ifade eden Viktor Mantovani, mevcut seyahat verilerinin bu eğilimin güçlü olmaya devam ettiğini gösterdiğini, 2014'ün ilk üç ayında yurt dışına seyahatlerde %10'luk artış olduğunu bildirdi.

Paskalya döneminde geçen yıla kıyasla daha fazla Kıbrıslının yurt dışına gittiğini açıklayan Mantovani, turizm alanında iş piyasasının ne durumda olduğuna ilişkin bir soru üzerine, bu alanda çalışan Avrupa Birliği vatandaşlarının Kıbrıslıların sayısından fazla olduğunu, bunun Kıbrıslılar arasına işsizlik oranını artırdığını söyledi.

Viktor Mantovani, turizm sektöründe daha fazla Kıbrıslıların iş bulması için tedbir alınması gerektiğini de vurguladı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA