26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

GÜNEY KIBRIS SONDAN İKİNCİ

Güney Kıbrıs sondan ikinci

23 Mart 2014 Pazar 14:39

Avrupa Komisyonu 2014 AB Adalet Puan Cetveli’ni yayımladı

 Güney Kıbrıs sondan ikinci

Avrupa Komisyonu tarafından Pazartesi günü yayımlanan Avrupa Birliği Adalet Puan Cetveli ikinci yayınına göre, (2010’da 505 gün olan) ihtilaflı sivil ve ticari dosyaları çözmek için Kıbrıs’ın zamana ihtiyacı var.

Davaların yürütülme sicili için sistemlerle ilgili olarak Kıbrıs sıralamada sondan bir önce, Yunanistan son sırada yer alıyor.

Hissedilen hukuki bağımsızlık sıralamasında da Kıbrıs Avrupa Birliği içerisinde 19. 184 ülke arasında da 47. sırada bulunuyor.

2014 Avrupa Birliği Adalet Puan Cetveli’nin ana bulgularına göre, bazı ülkeler adalet sistemlerinin etkinliğiyle ilgili önemi zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyorlar.

Avrupa Birliği Adalet Puan Cetveli, birliğin ekonomik stratejisi içerisinde, vatandaşlara ve işletmelere daha etkin adalet sağlamada ana araç oluyor.

Avrupa Birliği Başkan Yardımcısı ve Adalet Komiseri Viviane Reding, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Geç gelen adaletin adalet olmadığını” söyledi.

Düzgün çalışan bağımsız bir adalet sisteminin vatandaşların ve yatırımcıların güvenini kazanmada gerekli, Avrupa adalet çevrelerinde karşılıklı güven için kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Reding, şöyle dedi:

“Avrupa Birliği Adalet Puan Cetveli’nin ikinci yayımı, birçok üye ülkenin rekabet edilebilirliklerini artırmak için adli reformlar yürüttükleri bir zamana denk gelmiştir.”

“Gelişmeler ve veriler, Avrupa Birliği genelinde adalet sisteminin etkinliğinin artırılması için taahhüt edilerek kararlılıkla çabaları sürdürmenin önemini onaylamaktadır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA