27 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

GÜLLE: "GÜZELYURT BÖLGESİNE YENİ HASTANE"

Gülle: "Güzelyurt bölgesine yeni hastane"

27 Eylül 2014 Cumartesi 11:30

ahmet_gulleGüzelyurt bölgesine yeni hastane yapılması için düğmeye basıldı.Hastanenin yapılacağı arazinin tahsisi gerçekleştirildi.

 Gülle: “Güzelyurt bölgesinin sağlık gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik son derece modern 50 yataklı birhastane yapacağız. Hastane için tüm hazırlıkların 2015 yılı başında tamamlandıktan sonra, inşasına başlanıp 2016 yılında da hizmete girmesini hedefliyoruz”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Güzelyurt bölgesinin sağlık gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik son derece modern, 50 yataklı bir hastane yapılması için düğmeye basıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Gülle, 2015 yılının başında yeni hastane ile ilgili çalışmaların tamamlandıktan sonra, inşaat çalışmasına geçileceğini belirtti.

Yeni hastanenin, son derece modern ve çağdaş bir hastane olacağını kaydeden Bakan Gülle, “Yeni hastane bölge halkının sağlık gereksinimlerinin en iyi koşulda karşılanmasına olanak sağlayacaktır” dedi.

Yeni hastanenin 2016 yılında hizmet vermeye başlamasını planladıklarını da kaydeden Bakan Gülle, hastanenin yapılacağı arazinin tahsisinin de önceki gün Bakanlar Kurulu’nda gerçekleştirildiğini söyledi.

 

CENGİZ TOPEL HASTANESİ, LAÜ İŞBİRLİĞİYLE GÜÇLENDİRİLECEK…

Yeni hastanenin, Güzelyurt’un girişinde bulunan çemberin 300 metre ilerisinde sağ tarafındaki boş araziye yapılacağını belirten Gülle, Cengiz Topel Hastanesi’nin de Lefke Avrupa Üniversitesi’nin sağlık alanında gerçekleştireceği çalışmalarla güçlendirilerek hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Gülle, Güzelyurt İlçesinin, Lefke Bucağının tüm köyleri dâhil olmak üzere daha nitelikli sağlık hizmeti alması için bütünlüklü olarak yeniden yapılandırılacağını ve var olan sağlık birimlerinin daha da güçlendirileceğini de ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA