20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

GÖSTERİLERDE KRALİÇEYİ DE ÖLDÜRDÜLER! İŞTE SON ANLARI

Gösterilerde Kraliçeyi de öldürdüler! İŞte son anları

20 Şubat 2014 Perşembe 14:42

VENEZÜELLA'da eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yaşamını yitirmesinin ardından 15 Nisan 2013 seçimiyle göreve gelen Nicolas Maduro'nun iktidarına yönelik 13 Şubat'tan bu yana ülke çapında süren olaylarda ölü sayısı 5'e yükselirken, son kurban yerel bir güzellik kraliçesi oldu.

22 yaşındaki Genesis Carmona dün Valencia kentindeki protesto eylemleri sırasında başından vurularak öldü. Carmona kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 2013’te yaşadığı Carabobo Eyaleti’nin Turizm Güzeli seçilen Carmona’nın hastaneye kaldırılırken çekilen fotoğrafı ise ülke basınında birinci sayfalardan yayınlandı. 

 
"MEZUN OLMASINA BİR DÖNEM KALMIŞTI"

Üniversitede turizm bölümü öğrencisi olan Carmona’nın hükümet yanlısı paramiliter bir grup tarafından açılan ateş sonucu vurulduğu sanılıyor. Carmono’nın adını vermek istemeyen bir yakını, “Mezun olmasına sadece bir dönem kalmıştı” sözleriyle üzüntüsünü ifade ederken, Maduro hükümetine yüklendi: “Daha ne kadar bu şekilde yaşayacağız? Bu baskılara, bizi katletmelerine daha ne kadar tahammül etmemiz lazım?”

"HÜKÜMETİ DEVİRENE DEK DİRENİN"

Öte yandan gösterilerde şiddeti  kışkırtmakla suçlanarak önceki gün  gözaltına alınan muhalefet lideri Leopoldo  Lopez ise halka ‘Sosyalist hükümeti  devirene kadar direnmeleri’ çağrısı yaptı.  Dün ekrandan halka seslenen Maduro ise  olaylardan yine ‘faşistleri’ sorumlu tutup  adını vermeden Lopez’i suçladı: “Patronları  demir parmaklıklar ardında olan bu faşist  grupları hafife alamayız. Ben demokrasiyle  oyun oynamıyorum. Venezüella halkı ve  anayasasına meydan okumalarını kabul  etmeyeceğim.”

 OBAMA’DAN ELEŞTİRİ

Bu arada Maduro olayları kışkırttıkları i ddiasıyla 3 Amerikalı diplomatı da sınırdışı  etmişken, ABD Başkanı Barack Obama’dan  Caracas hükümetine kınama geldi.  Obama, eylemcileri tutuklama yolunu  seçtiği için eleştirdiği Maduro hükümetine  ‘halkın meşru talepleri ve mağduriyetlerine  odaklanması’ çağrısı yaptı.

 İŞTE GÜZELLİK KRALİÇESİ'NİN SON FOTOĞRAFLARI

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA