GOOGLE’IN HİNDİSTAN’A YATIRIMININ YARISI ÜLKENİN EN ZENGİN KİŞİSİNİN ŞİRKETİNE HARCANACAK
Google’ın Hindistan’a yatırımının yarısı ülkenin en zengin kişisinin şirketine harcanacak

17 Temmuz 2020 Cuma 14:00
Google’ın Hindistan’da gelecek 5 ila 7 yıl içerisinde 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamasından iki gün sonra bu yatırımların nasıl olabileceğine dair detayları içeren yeni bir açıklama daha geldi.
Google’ın çatı şirketi Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai, 15 Temmuz’da Twitter’dan yaptığı açıklamada Hindistan’ın Reliance Industries şirketi altında faaliyet gösteren, 388 milyon aboneye sahip telekomünikasyon şirketi Jio Platforms’un yüzde 7,7 hissesini 4,5 milyar dolar karşılığın satın aldıklarını duyurdu.
Sundar Pichai, Jio Platforms ile varılan anlaşmanın, Hindistan’a yapılacak 10 milyar dolarlık “Hindistan için Google, Dijitalleşme Fonu” yatırımının ilk parçası olduğunu ve akıllı telefonu olmayan 100 milyonlarca Hindistanlının bu teknolojiye ulaşmasını hedeflediğini söyledi.
SONRADAN GELİP HERKESİ GEÇTİ
1,3 milyar insanın yaşadığı Hindistan’da 500 milyondan fazla insanın internete erişimi var ve hemen hemen hepsi Google destekli Android yazılıma sahip, çok da pahalı olmayan akıllı telefonları kullanıyor.
Bu akıllı telefon büyümesinin çoğu ise, 2019 yılında ülkenin en zengin kişisi Mukesh Ambani tarafından kurulan Jio Platforms sayesinde oldu.
4G teknolojisini uygun fiyata ülkeye getiren Jio, rekabet gücünü eline almasıyla ülkenin bir anda en büyük mobil şebeke operatörü oldu. 388 milyon abone bugün, ABD’nin 328 milyonluk nüfusundan bile fazla.
FACEBOOK DA HİSSEDARI OLDU
E-ticaret, online TV platformları, müzik servisleri, online oyunlar ve video konferans uygulamaları gibi birçok alanda internet gücünü büyütmek isteyen Jio’ya kuruluşundan bu yana “destek” yağıyor.
Sadece son üç ayda dünyanın farklı yerlerinden 20 milyar dolar yatırım alan Jio’dan nisanda yapılan açıklamada Facebook’un yüzde 10 hissesini 5,7 milyar dolara satın alacağını duyurulmuştu.
Facebook’u General Atlantic, Vista Equity Partners, Silver Lake Partners, Intel ve Qualcomm yatırımları takip etti.
GOOGLE’IN PLANI NE?
Google’dan 13 Temmuz’da yapılan açıklamaya göre Hindistan’a yazılım ve uygulama büyümesine odaklanan, “Dijitalleşme Fonu” adı verilen 10 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak.
Alphabet CEO’su Sundar Pichai’nin “Sermaye yatırımları, iş birlikleri, operasyon, altyapı ve çevre yatırımları” diyerek açıkladığı yatırımlar ayrıca, yapay zeka ve eğitim alanlarına da odaklanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde Sezon İskele’de BaşlıyorGirne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sezon açılış maçı, söz konusu salonda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’na alındı.18 Nisan 2025 Cuma 16:05BASKETBOL
Şimdi de Cübbe ve Sarık tartışması...Gazeteci Serhat İncirli bu sabahki programını cübbe ve sarık ile sunmuştu... Tepkiler var...18 Nisan 2025 Cuma 14:41KIBRIS
Denktaş, “Görünen yüzün arkasında başka bir plan var” Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denktaş, yetkili ağızlardan art arda yapılan açıklamaların bilinçsizlikle açıklanamayacağını belirtti.18 Nisan 2025 Cuma 14:40KIBRIS
Bekirpaşa Lisesi'nde Öğretmenlere tehdit!“Derslere girmezseniz hakkınızda soruşturma başlatılacak”18 Nisan 2025 Cuma 14:30İSKELE
İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası 24 Nisan'daAdıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Oteli'nin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 24 Nisan Perşembe günü başlayacak.18 Nisan 2025 Cuma 14:22TÜRKİYE
Girne’de Kulis Bar kurşunlandı!Girne’de faaliyet gösteren Kulis Bar, gece yarısı kurşunlandı. Polis, olay sonrası gerçekleştirilen operasyon kapsamında 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.18 Nisan 2025 Cuma 14:19GİRNE
Rum ve Boşbakan denilen Üstel Ankara'dan dönüyor! UBP hareketli!Tüm UBP üyeleri Üstel’i karşılamak üzere Ercan Havalimanı’na davet edildi18 Nisan 2025 Cuma 14:09KIBRIS
Boynuna yatak bazası düştü, hayatını kaybetti!Dikmen’de sakin 51 yaşındaki Selma Güleryüz, dün saat 09.30 sıralarında kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, yatak bazası boynu üzerine düşmüş şekilde cansız olarak bulundu.18 Nisan 2025 Cuma 13:44KIBRIS
52 yaşındaki Hakan Anter kayıpPolisten verilen bilgiye göre, Anter aranıyor…18 Nisan 2025 Cuma 13:43KIBRIS
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs