27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

GÖNYELİ’DE KALDIRIM KAVGASI

Gönyeli’de kaldırım kavgası

24 Nisan 2014 Perşembe 12:30

Gönyeli’de Belediyesi tarafından yapılan kaldırım ve bordür çalışmaları devam ederken, bir esnaf dükkânının önündeki çalışmaların gecikmesinden ve müşteri kaybı yaşadığından şikâyet etti.

Kaldırım ve bordür çalışmalarını yürüten Ahed Construction Direktörlerinden Hüseyin Bekiroğlu ise, gecikmenin dükkân sahibinin işçilerin aldığı ölçüler ile oynamasından kaynaklandığını savundu.

 

Rana SARRO

Gönyeli’de Belediyesi’nin kaldırım ve bordür çalışmaları devam ederken, dükkân sahibi bir esnaf, mağdur olduğunu savunarak gazetemize şikâyette bulundu.

Çalışmaların devam ettiği cadde üzerinde, dükkânların ve konutların önündeki kaldırım çalışmaları sırasıyla tamamlanırken, kendi dükkânının önündeki kaldırım çalışmasının yarım bırakılarak, başka konut ve dükkânların önündeki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Oklava Börek’ dükkânı sahibi Havva Rende isimli vatandaş, yaklaşık 5 haftadır dükkânının önündeki kaldırım ve bordür çalışmasının tamamlanmamasından şikâyetçi olarak, malzemelerin ve iş araçlarının da dükkânının önünde tutulduğunu, bundan ötürü dükkânına müşteri gelmediğini savundu.

Bekiroğlu: Dükkân sahibi taşların ölçüsü ile oynadı

Bunun üzerine açıklamalarına başvurulan Gönyeli Belediyesi’nin kaldırım ve bordür çalışmalarını yürüten Ahed Constraction Direktörlerinden Hüseyin Bekiroğlu, çalışmanın gecikmesinin nedeninin; bahse konu dükkân sahibinin, işçilerin aldığı ölçüleri değiştirmesinden kaynaklandığını savunarak şöyle konuştu:

Garaj girişlerinin tümü 20 santime 20 santimdir.  Bizim işçilerimizin saat 17.00 itibariyle paydos etmesinin ardından, bahse konu dükkân sahibi; garaj giriş kısmı daha geniş olması için, bir bordür taşını aradan söküp kaydırdı. Yani taşların yerini değiştirdi. Dolayısıyla, ölçü ile oynanınca, işçilerimizin aldığı ölçü kaçtı. Orayı tekrar kırdırmak zorunda kaldık. Sabah çalışacağımız yere geldiğimizde, ölçüyü aldığımız zaman ölçü tutmazsa, burada çalışan 12 işçime iş vermek zorundayım. Dolayısıyla, mecburen biz de bir ileriye atladık. Yani buranın gecikmesinin tek sebebi budur. Bizim kimseye garezimiz olamaz.”

Foto: Gonyeli kaldirim dosyası

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA