GÖĞÜS KÜÇÜLTME SADECE ESTETİK DEĞİL, SAĞLIK İÇİN DE GEREKLİ
Kadınlar için bu kadar önemli olan bu organın normalden küçük, büyük veya sarkık olması gibi şekil bozuklukları, kişiyi oldukça mutsuz edebilmektedir.

03 Kasım 2020 Salı 09:48
Büyük göğüsler sağlık sorunlarına neden oluyor
Büyük göğüslerde ise duruma, estetik olarak kötü görünümün dışında yaşam kalitesini bozan sağlık problemleri de eşlik etmektedir. Büyük göğüsler, sırt, boyun ve bel ağrıları, duruş bozuklukları, omuzlarda sütyen askı izleri, meme altı pişikleri ve mantar enfeksiyonları hatta nefes darlığına bile neden olmaktadır. Hastalar, bu şikayetlerinin yanı sıra istedikleri kıyafetleri giyememe, kilolu olmadıkları halde kiloluymuş gibi görünme ve devamlı göğüslerini saklamaya çalışma nedeniyle sosyal ve psikolojik açıdan da çok etkilenmekte ve göğüs küçültme operasyonu talebiyle bize başvurmaktadırlar. Göğüs küçültme, ülkemizde en çok yapılan estetik ameliyatlardan biridir.
Amaç hem güzel görünümlü hem de sağlık sorunlarına neden olmayacak ölçülerde(büyüklükte) göğüsler oluşturmak
Ameliyat, estetik ameliyat olarak isimlendirilmekle beraber amacımız estetik olarak güzel göğüsler elde etmekle beraber hastanın büyük göğüsler nedeniyle yaşadığı fiziksel ve psikolojik sıkıntıları da gidermektir. Göğüs küçültme, ameliyat sonrası hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu ameliyatlarımızdan biri olup hastalarımız, sırtlarında taşıdıkları büyük bir yükten kurtuldukları için operasyondan sonra çok rahatlamakta ve hayat kaliteleri artmaktadır.
Genetik faktörler, hormonal bozuklular, kilo alma, geçirilen hamilelikler ve emzirme dönemleri nedeniyle büyük meme problemi ortaya çıkabilmektedir.
Meme küçültme ameliyatında çok farklı teknikler kullanılmakla beraber temelde yapılan işlem, meme başı ve meme halkasını, etrafında bir meme dokusuyla beraber daha yukarı konumlandırmak, fazla meme dokusunu çıkarmak ve kalan meme dokusunu meme başı etrafında tekrar şekilllendirmekten ibarettir. Operasyondan sonra meme halkası etrafında, meme halkasından aşağıya doğru dik olarak uzanan ve meme altı kıvrımı boyunca yatay uzanan, ters T şeklinde dediğimiz ameliyat izleri olmaktadır. Bu izlerin belirginliği, hastanın yara iyileşmesine göre değişmektedir. Bazı kişilerde belli belirsiz olurken, bazı kişilerde daha belirgin kalmaktadır. Ancak ameliyat sonrası istedikleri meme şekline kavuşan, yaşam kaliteleri artan hastalarımız, genellikle izden rahatsızlık duymamaktadırlar.
Meme küçültme ameliyatı, 20 yaşından sonra her kadına yapılabilir. Meme başı ve meme halkasının etrafında bir meme dokusuyla beraber korunduğu tekniklerin tercih edildiği meme küçültme ameliyatı sonrasında emzirme mümkündür. Ancak ameliyattan sonra geçirilen gebelikler ve emzirme dönemleri sonrasında memenin şeklinin, tekrar değişmesi olasıdır. Yakın zamanda gebelik düşüncesi olan kişilerde operasyonun, emzirme dönemi sonrası tercih edilmesi doğru olacaktır.
Henüz gebelik düşünmeyen ancak göğüs büyüklüğünden çok rahatsız olan genç hastalarımızda da göğüs küçültme ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Ancak bu hastalarımızın ileride geçirecekleri hamilelik, emzirme dönemleri veya kilo alma sonrasında meme şekillerinde değişme ve bir miktar sarkma olabileceğini, akıllarında tutmalarını öneriyoruz.
Meme küçültme zannedildiği gibi ağrılı bir ameliyat değildir
Meme küçültme operasyonu, hastane koşullarında genel anestezi ile yapılmakta olup 3-4 saat sürmektedir. Operasyondan sonra 1 ay kadar sporcu sütyeni tarzında özel bir sütyen kullanılır. Meme küçültme ameliyatı, sanıldığının aksine çok ağrılı bir ameliyat değildir. Hastalar 4-5 gün sonra normal hayatlarına dönebilirler.
Bu ameliyat özgüven kazandırır
Bu ameliyatı olan kişilerin boyun,sırt ve bel ağrıları azalır, duruşları düzelir, istedikleri kıyafetleri giyebilirler, daha rahat spor yapabilirler ve bu nedenle kendilerine güvenleri artar, iş ve sosyal yaşamları olumlu olarak etkilenir.
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.