29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

GÖÇÜK ALTINDA KALARAK ÖLEN MADENCİNİN AİLESİNE 200 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 2011 yılında 11 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili açılan davalardan birinde mahkeme bir işçinin ailesine faiziyle birlikte 200 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Göçük altında kalarak ölen madencinin ailesine 200 bin lira manevi tazminat

13 Haziran 2016 Pazartesi 10:58

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi’ne kömür tedarik eden Çöllolar Açık Kömür Maden İşletmesi’nde yaşanan göçüklerin ilkinde Yaşar Alkaya isimli kamyon şoförü hayatını kaybetmişti. 10 Şubat’taki faciada ise toprak altına kalan makineleri çıkarmak için sahaya inen 10 işçi göçük altına kalarak yaşamını yitirmiş, dokuz işçinin cenazesine ise ulaşılamamıştı.

50 milyon metreküp toprağın altında kalarak yaşamını yitiren işçilerden Muhsin Koşan’ın ailesi üç sene önce 330 bin lira maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre davalı firmalardan Elektrik Üretim A.Ş. ve yüklenici firma Park Teknik Sanayi, Madencilik ve Turizm A.Ş., herhangi bir kusurları olmadığını savundu. Ancak mahkeme 24 Mayıs’taki karar duruşmasında Koşan’ın anne-babasına 75’er bin lira, iki kardeşine ise 25’er bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Avukat yetersiz buldu

Maddi tazminat talepli dosya davadan ayrılırken, toplam 200 bin liralık manevi tazminatın faiziyle birlikte ödenmesine hükmedildi.

Ailenin avukatı Arif Emre İlhan, tedbir alınmadığı için işçilerin hayatını kaybettiğini belirterek, mahkemenin karar verdiği tazminat tutarının emsal davalara göre düşük kaldığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA