26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

GİZLİ İTTİFAK

Gizli İttifak

21 Mayıs 2014 Çarşamba 13:38

Mizanpaj 1UBP ile DP/UG’nin Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt ve Geçitkale’de gizli ittifak kurduğu öne sürüldü

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti Ulusal Güçlerin (DP/UG) tabandan gelen sesi dinleyerek 4 bölgede gizli ittifak oluşturdukları ve Lefkoşa’da DP/UG’nin aday çıkartmayarak UBP adayı Kemal Deniz Dana’yı destekleyeceği öne sürüldü.

Lefkoşa’da oluşan bu ittifak neticesinde LTB Başkanlık yarışının 3 aday arasında geçeceği siyasi kulislerde konuşulmaya başladı.

Lefkoşa’da TDP, BKP ve Baraka ittifakı Mehmet Harmancı’yı ortak aday olarak daha önce açıklarken CTP-BG de mevcut LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu aday olarak açıklamıştı.

Diğer taraftan Gazimağusa’da ise Bağımsız aday olan İsmail Arter’i DP/UG ile UBP’nin destekleyeceği ve iki partinin de Gazimağusa’da aday çıkarmayacağı kaydedildi.

İsmail Arter Gazimağusa’da UBP ile DP/UG’nin destekleyeceği bağımsız aday olurken TDP, BKP ve Baraka ittifakı ise Gazimağusa eski milletvekili Mustafa Emiroğluları’nı aday gösterme kararı aldı. CTP-BG ise mevcut Belediye Başkanı Oktay Kayalp’ı daha önceden aday olduğunu açıklamıştı.

Güzelyurt’ta ise UBP’li Belediye Başkanı Mahmut Özçınar üzerinde bir uzlaşı olduğu öne sürülürken DP/UG’nin Güzelyurt’ta da aday çıkarmayarak mevcut Başkan Mahmut Özçınar’ı destekleyeceği öne sürüldü.

CTP-BG Güzelyurt Belediye Başkanlığı için Osman Bican’ı aday gösterirken TDP, BKP ve Baraka ittifakı ise Güzelyurt’ta Metin Ertop’u aday gösterdi.

Geçitkale’de ise UBP adayı Olsan Oran üzerinde tam bir uzlaşı olduğu ve DP/UG’nin Geçitkale’de sadece belediye meclis üyelerini aday göstereceği öte yandan Geçitkale Başkan adaylığı için ise UBP adayı Olsan Oran’ı destekleyeceği öne sürüldü.

Bir süre önce resmi olarak ittifak görüşmelerini bitiren UBP ile DP/UG böylelikle en az 4 belediyede gizli bir ittifak kurmuş durumda.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA