29 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele22°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

GİRNE'DEKİ KUMARHANEDE BÜYÜK SAHTEKARLIK OPERASYONU: 101.089 ABD DOLARI ÇALINDI

Girne'de bir kumarhanede çalışan B.Ü. ve H.A., reklam şirketinden alınan ürünleri fazla gösterip sahte faturalarla kumarhaneye ait nakit parayı 101.089 ABD doları olarak çalmakla suçlanıyor. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

Girne'deki Kumarhanede Büyük Sahtekarlık Operasyonu: 101.089 ABD Doları Çalındı

16 Nisan 2024 Salı 12:17

Girne'de faaliyet gösteren bir kumarhanede gerçekleşen büyük çaplı bir sahtekarlık operasyonunda, işçi statüsünde bulunan B.Ü. (E-46) ve H.A. (E-36) isimli şüpheliler, kumarhaneye ait 228 adet faturayı sahteleme eylemiyle toplam 101.089 ABD doları nakit parayı çalmakla suçlanıyor. Olay, Temmuz 2022 ile Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşti ve Polis'in bilgisine ulaşması sonucunda soruşturma başlatıldı.

Şüpheliler, bir reklam şirketinden kumarhane için satın alınan çeşitli ürünleri olması gerektiğinden fazla göstererek sahte faturalar düzenledi. Daha sonra bu sahte faturaları kumarhane muhasebesine sundular ve tedavüle sürerek sahtekarlıkla elde ettikleri nakit parayı çaldılar. Bu süreçte, sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme suçları da gerçekleştiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında, olayla ilişkilendirilen N.C. (K-39) isimli kişi de tutuklandı ve soruşturma devam ediyor. Kumarhanede çalışanların bu tür yöntemlerle ciddi bir miktarda para çalmış olması, yerel toplumda ve iş dünyasında şok etkisi yarattı. Polis yetkilileri, soruşturmanın derinlemesine sürdürülerek diğer olası suç ortaklarının da ortaya çıkarılacağını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA