29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

“GİRNE’DE PROJELER YARIM YAMALAK”

“Girne’de projeler yarım yamalak”

26 Ağustos 2014 Salı 16:59

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, son 4 yıl içerisinde Girne’de ciddi hiçbir icraatın yapılmadığını kaydetti.

BORÇ DİZBOYU

Girne Belediyesi’nin 54 Milyon TL civarında borcu bulunuyor. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye’nin 20 milyon TL Elektrik Kurumu’na, 20 Milyon TL de Vergi Dairesi’ne olmak üzere, toplam 52 Milyon TL civarında borcu olduğunu belirtti. Güngördü, Belediye’nin bünyesinde olan ‘Belpaz Yatırım Şirketi’nin de, bir buçuk milyon TL Vergi Dairesi’ne olmak üzere yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğunun altını çizdi.

YANLIŞ, EKSİK VE PLANSIZ

Girne’de, son 4 yıl içerisinde hiçbir ciddi icraatın yapılmadığını kaydeden Nidai Güngördü, Girne Belediyesi’nin eski yönetiminin icraatlarında ciddi yanlışlar yapıldığına işaret etti. “Her şey yarım yamalak” diyerek, Girne’ye yapılan birçok yatırımın yanlış, eksik ve plansız olarak öncelik belirlenmeden yapıldığını söyledi.

Oshan SABIRLI

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, son 4 yıl içerisinde Girne’de ciddi hiçbir icraatın yapılmadığını kaydetti ve Belediye’nin, Elektrik Kurumu ve Vergi Dairesi’ne olmak üzere, toplam 52 Milyon TL civarında borcu olduğunu belirtti. Seçim öncesinde de belediyenin ciddi miktarda borcu olduğunu söylediklerini, mevcut belediye başkanının ise bunu reddettiğini anımsatan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, göreve gelmesiyle birlikte, ciddi bir borç tablosuyla karşılaştığını anlattı.

“2 MİLYON ŞİRKETİN BORCU”

Enkaz edebiyatı yapmak istemediğini açıklayan Nidai Güngördü, maalesef karılaştıkları tablonun içler acısı olduğunu ancak görev süresi içerisinde her şeyi yoluna koyup görev süresini tamamlamak istediğini belirtti. Belediye’nin 20 milyon TL Elektrik Kurumu’na, 20 Milyon TL Vergi Dairesi’ne olmak üzere, toplam 52 Milyon TL civarında borcu olduğunu belirten Güngördü, “Girne Belediyesi’nin borcundan dolayı bir sıkıntı yaşanacağının farkındayız” dedi.  Güngördü, Belediye’nin bünyesinde olan ‘Belpaz Yatırım Şirketi’nin de, bir buçuk milyon TL Vergi Dairesi’ne olmak üzere yaklaşık 2 Milyon TL borcu olduğunu da belirtti.

“SEÇİME BEŞ KALA ASFALT”

Seçim döneminde yapılan çalışmaların ve dökülen asfaltların borcunu da kendilerinin ödemek zorunda kaldığını belirten Güngördü şöyle konuştu:

“Altyapıları doğru mu yanlış mı diye sorgulaması yapılmadan kaldırımlar yapıldı, asfaltlar döküldü. Bildiğiniz gibi, seçime 3-5 gün kala asfalt dökme, kaldırım yapma genel bir hastalıktır. Hep bunları topladığımız zaman ciddi bir borç tablosu ortaya çıkar. Bankadan bize yaklaşık 2-3 Milyon TL devrettiler. Önümüzde duran faturalar var. Ancak ben bir enkaz devraldık politikası yapmak istemiyorum. Biz bunların bilincindeyiz, sorunların nasıl aşılacağının da bilincindeyiz. Kentteki sorunların farkındayız.”

4 YILDA HİÇBİR CİDDİ İCRAAT YOK

“Girne’de, son 4 yıl içerisinde ciddi hiçbir icraatın yapılmadığını da savunan Nidai Güngördü, Girne Belediyesi’nin eski yönetiminin icraatlardaki yanlışlıkları iddia ederek, bunları şöyle sıraladı:

“Hiçbir ciddi işe imza atılmadı. Herşey yarım yamalak, herşey ‘temel attık devam edecek’ ve son seçim günlerine birkaç gün kala da spor tesisleri dedikleri, tenis kortlarını hizmete açtılar. Elektrikleri bağlanmadan, türbünleri düşünülmeden, seyircinin nerede oturacağı düşünülmeden hizmete açılmış bir spor merkezi düşünün. Elektrik sayacı bağlanmamış, tenisi izlemeye gelenlerin de nerede oturacakları belli olmayan bir merkez. Yani belli ki seçim baskısıyla açılmış bir spor kompleksi. Olumlu yanı yok mu, var ama yeterli değil. Bunun biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var ama en önemlisi budur. İkincisi, yine seçim telaşı içinde, yeni ‘Yeşil Bina’ denilen, Belediye Hizmet Binası ve tüm merkezin temeli atıldı. 15 Trilyon Lira paradan bahsedilir. Biz o projeyi maddi olanaklar çerçevesinde devam ettirmek istiyoruz.”

“GİRNE KENTİNE KÖTÜ BİR MİRASTIR”

“Girne’de en önemlisi ve üzücü olan, yine seçim telaşıyla bir ‘Buz Pateni’ yapıldı. Bize gelen bilgilere göre, yüzde 80’i tamamlandı ama hizmete girmedi. Eksik parçaları olduğu ifade edilir. 250- 300 Bin TL harcandı, fakat atıl bir vaziyette orada durmaktadır. Eğer nakil imkânı varsa, onu da başka bir noktaya nakletmeyi düşünüyoruz. Yer seçimi de kötüydü, ‘Açık Pazar’ın olduğu bölgeye konuşlandırıldı. Bildiğiniz gibi bunlar ‘buz pateni’ dense de, ‘badinaj pisti’dir. Bu da bence, ortak akla inanmayan, öncelikleri doğru saptamayan bir zihniyetin Girne kentine bıraktığı kötü bir mirastır. Biz şimdi mühendislerle bunu başka bir noktaya taşımak için görüşmeye başladık.”

 

4 YIL SONRA BIRAKACAĞIM

BAĞIMSIZIM AMA…

“ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ YÜZKARASI”

TOPRAĞI HİBE ETTİLER 28 BİN TL’YE KALDIRTTILAR

AYGIN’IN BİRÇOK HATASI OLDU

“LİMANDA DA ORTAK AKLA İHTİYAÇ VAR”

Röportaj’In devamı yarın DETAY’da

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA