29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

GİRNE'DE AKDENİZ TV POLEMİĞİ

Girne'de Akdeniz TV Polemiği

15 Haziran 2013 Cumartesi 23:44

1371308399[1]Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın, Akdeniz TV’de Girne Belediyesi’ne kaştı “mesnetsiz” yayınlar yapıldığını kaydetti.

Aygın, “Kamuoyuna tek yanlı, gerçekleri yansıtmayan iddiaları gerçekmiş gibi sunmak ve bu yolla Girne Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı’nı yasal yollar dışında işler yapmaya zorlamak basın ahlak kurallarına tamamen terstir” dedi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Akdeniz TV isimli kanalın monte etmek istediği ekrana, imar kuralları ve belediyecilik yasaları gereği müdahale edildiğini ifade etti. Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Akdeniz TV isimli kanalın monte etmek istediği ekrana, imar kuralları ve belediyecilik yasaları gereği müdahale edildiğini ifade etti.

Aygın, Akdeniz TV ile Girne Belediyesi arasında yaşanan sorunla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak her zaman basına destek verdiklerini, Girne’de ikinci bir televizyon kanalının açılmasından memnun olduklarını söyledi.

“Akdeniz TV, kent imar kurallarına ve belediyecilik yasalarına aykırı girişimlerde bulunmuştur. Akdeniz TV’nin bulunduğu binaya izinsiz monte edilmek istenen dev ekrana belediye ekipleri müdahalede bulunmuştur” diyen Aygın, Başkan ve Belediye Meclisi’nin halk tarafından şehri yönetmek için seçildiğine işaret etti.

Seçilmiş Başkan ve Meclis Üyelerinin görevlerini, yasalara ve kurallara bağlı kalarak yerine getirdiğini kaydeden Aygın, şöyle devam etti:

“Akdeniz TV yöneticileri, belediyeden yapılan ikazlara rağmen söz konusu ekranı binanın damına monte etme girişimine devam etmiş, bunun sonucunda da yasal prosedür uygulanmıştır. Tamamen yasal prosedür ve yetkilerle yapılan bu müdahaleyi bahane eden Akdeniz TV yöneticileri, ellerindeki televizyonu Girne Belediye Başkanı’na ve Girne Belediyesi’ne karşı bir silah gibi kullanmaya başlamış, mesnetsiz yayınlara girişmiştir.”

Akdeniz TV’nin “tek yanlı, gerçekleri yansıtmayan iddiaları gerçekmiş gibi sunduğunu” iddia eden Aygın, “Bu yolla Girne Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı’nı yasal yollar dışında işler yapmaya zorlamak basın ahlak kurallarına tamamen terstir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA