18 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara26°C

GİRNE ÜNİVERSİTESİ’NDEN TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI NAZIM ÇAVUŞOĞLU’NA NEZAKET ZİYARETİ

Girne Üniversitesi Heyeti, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.

Girne Üniversitesi’nden Tarım Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na Nezaket Ziyareti

18 Haziran 2016 Cumartesi 20:46

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr.Süleyman Tolun, Deniz İşletme Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Karafistan ve Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt’tan oluşan bir heyet , KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu yeni görevi nedeniyle makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Ülkemizin Üretim Anlamında En Önemli Bakanlığı Hayırlı Olsun”

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti ve yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. “Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Ziyaretimizin amacı size hayırlı olsun demek. Gerçi daha önce de bakanlıklar yaptınız, böyle mevkilerde bulundunuz ama şuan da  bulunduğunuz mevki bana sorarsanız; özellikle ülkemizin üretim alanında ki en önemli bakanlığıdır. Yani en fazla etkin olan ve ülke geneline yayılmış bir bir sisteme sahip bakanlık sizin bakanlığınızdır. Oldukça zor bir göreve geldiniz, kolay gelsin” dedi.

Nazım Çavuşoğlu: “Geniş Çaplı Yürüttüğümüz Faaliyetlerde Girne Üniversitesi İle Yapabileceğimiz Ortak İşler Noktasın da Her Zaman İşbirliğine Hazırız”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Girne Üniversitesi’nin ziyaretinden çok memnun kaldığını ifade ederek; ortak işler yapılabileceğine değindi. “Çok değerli hocam ve değerli arkadaşlarımız hepiniz öncelikle hoşgeldiniz. Bu nezaketinizden dolayıda ayrıca  teşekkür ederim. Tabi ülkemizin gündemi  çok yoğun bir gündem ve arada böyle nezaket ziyaretleri, etik gerekler bazen unutulabiliyor. O anlamda çok teşekkür etmek istiyorum size. Bir müddetten beri yürüttüğümüz bakanlık hem üretim hem tüketiciyi yakından ilgilendiren ve ikisinin de sağlıklı olmasını elinde tutan ve denetim yapma sorumluluğu olan bir bakanlık; tarım, hayvancılık, sulu ziraat, hayvan sağlığı, tüketici standartlarının hepsi içerisinde olan bir bakanlık. Su bizim bakanlığımızda, maden bizim bakanlığımızda; o anlamda çok geniş uğraşları olan bir bakanlık olması sebebi ile yoğun bir temposu var bakanlığımızın. Bu anlamda yoğunluktan kastım şu; yapmamız gereken işler çok. O yüzden yoğun, dolayısıyla burada ki insan varlığının sağlıklı yaşayabilmesi, insanlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için iki görevi birlikte yürütmememiz gerekiyor. Ve bunlarıda ekonomik değerler içerisinde, ekonomik akılda payda sağladığı bir ortamda etkin bir şekilde yürütmemiz gerektiği dengesi ile çalışıyoruz. O anlamda büyük bir gayret sarf ediyoruz” dedi.

Girne Üniversitesi ile işbirliği yapabileceklerine değinen Bakan Nazım Çavuşoğlu, “Bu işlerimizi yaparken sizin gibi çok değerli hocalarımızdan, bilim insanlarından hep yardım isteyerek, hep onların yardımına ihtiyaç duyarak bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu kadar geniş çaplı yürüttüğümüz faaliyetlerde üniversiteniz ile yapabileceğimiz ortak işler noktasın da her zaman yardıma açık olduğunuzu, bilime açık olduğunuzu ve ortak akılla ülkeyi daha da geleceğe taşıyabilme anlamında  ekip olarak çalıştığımızı ve çalışabileceğimizi bu vesile ile söylemek isterim. Her türlü bilgi bizim için daha ekonomik bir üretim demektir. Her türlü bilgi bizim için daha sağlıklı insan demektir, sağlıklı üretim demektir. O anlamda bilim anlamında  dünyayı  takip eden, dünyayla etkileşim ve iletişim içerisinde olanlar ile birlikte olmak her zaman tercihimizdir ve sorumluluğumuz olduğu düşüncesiyle tekrardan sizlere bu nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum ve sizlerle birlikte ortak projelerde her zaman yer alacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Prof. Dr. Aysel Karafistan: “Daha Önceki Çalışmalarımıza Devam Etmek İsteriz”

Girne Üniversitesi Deniz İşletme Yönetimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Karafistan ise, yapılan çalışmalardan ve devamlılığı olması gerektiğinden bahsederek, bilimsel alanının gücü ile halk sağlığını koruma adına yapılacak her türlü projede Girne Üniversitesi olarak yer almak bizleri gurulandırır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA