29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

GİRNE ÜNİVERSİTESİ’NDEN OKYANUSLARA YENİ AMATÖR DENİZCİLER...

Girne Üniversitesi’nden okyanuslara yeni amatör denizciler...

Girne Üniversitesi’nden okyanuslara yeni amatör denizciler...

26 Haziran 2016 Pazar 16:01

Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (GirneSEM), T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Denizcilik Fakültesi öncülüğünde, geleneksel hale getirip  her yıl düzenlediği Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kurslarının 11.sitamamlandı, bakanlık uzmanlarının katılımı ile sınavları geçtiğimiz gün, Girne Üniversitesi kampüsünde, Denizcilik Fakültesi’nin binasında    gerçekleştirildi.

 

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler; “Amatör Denizci Belgesi” ile “Kısa Mesafe Telsiz Operatörü” yeterlik belgelerini almaya hak kazandılar.Uluslararası geçerliliğe sahip bu belgeler ile kursiyerler, dünyanın dört bir yanında, 24 metreye kadar olan teknelerini,yatlarını  sorunsuz olarak kullanabilecek, sevk ve idare edebilecekler.gu2-001.jpg

 

Prof. Dr. Mustafa Altunç: “Bölgenin En İyi Denizclik Fakültesi Olarak Donanımlı Kadromuzla Halkla Bütünleşmekten Son Derece Mutluyuz”

Konu ile ilgili bilgi veren Girne Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Altunç, ”Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1996 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi’nden başlayıp Girne Üniversitesi’ne dönüşen, şanla, şerefle yürüttüğümüz Denizcilik Fakültemiz,  profesyonel eğitimin yanında amatör denizciliğe de el atmıştır. Profesyonel denizcilik eğitiminde 4  yıllık eğitim sonucunda; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümümüzde;  Uzakyol Vardiya Zabiti, daha sonra Uzakyol 1. Zabiti ve  Uzakyol Kaptanları yetiştirmekteyiz. Aynı zamanda Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümümüzde de; Uzakyol Vardiya Mühendisi, Uzakyol  1. Mühendisi ve Uzakyol Başmühendisleri yetiştirmekteyiz. Halkla içiçe olan üniversitemiz; bunun yanında birde halkımızın, boyu, 24 metreye kadar olan yatını dünyanın her tarafında kullanabileceği bir ehliyet türü olan Amatör Denizci Belgesi için kurslar açmaktayız. Zamanın, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı, şimdiki T.C. Başbakanı Sn. Binali Yıldırım’ın  öncülüğünde, ki oğlu da bizim fakültemiz  mezunudur, K.K.T.C’de  Amatör Denizci yetiştirilmeye başlanmıştır. Bugün  onbirinci kursu tamamlamış ve sınavını da gerçekleştirmiş bulunmaktayız.Bu alacakları ehliyetler ile  dünyanın her bir tarafında, sorunsuz özel yatlarını, teknelerini sevk ve idare edebileceklerdir. Tabiki bunu kullanabilmek için birde kısa mesafe telsiz operatörü  belgesine ihtiyaç duyulduğundan,  amatör denizci sınavından sonra kısa mesafe telsiz operatörü sınavı yapılarak kendilerine Türkiye Cumhuriyeti tarafından kısa mesafe telsiz operatörü yeterliliği almalarısağlanmıştır. Denizcilik alanında bölgenin en donanımlı Fakültesi  ve  en iyi kadroya sahip olan bir kurum olarak halkla bütünleşmekten dolayı çok mutlu olduğumuzu, daha da yeni hizmetlerin yeni üniversitemiz, denizcilik alanındaki ihtisas durumundaki Girne Üniversitesi’nin öncülüğünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine, hak ettiği bu katkıların devam edeceğine inanıyorum buna vesile olan başta kurucu rektörümüz olmak üzere tüm ilgililere ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına teşekkürlerimi sunar,yeni denizcilerimizi de Allah Selamet Versin  dileklerimle kutlarım” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA