25 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa34°C
  • Girne34°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele34°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

GİRNE ÜNİVERSİTESİ KADIN BASKETBOL TAKIMI'NDAN TRANSFER BOMBASI!

2016-2017 sezonunda Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Girne Üniversitesi ismi ile mücadele edecek olan kadın basketbol takımı, yeni bir transferle gündemde...

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı'ndan transfer bombası!

05 Haziran 2016 Pazar 12:13

2016-2017 sezonunda Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Girne Üniversitesi ismi ile mücadele edecek olan kadın basketbol takımının yeni transferi, 2015-2016 sezonunda Yakın Doğu Üniversitesi formasıyla sezona başlayan Lucie Melek Bouthors oldu.

gus.jpg

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Transfer çalışmalarına genç oyun kurucu Özge Yavaş ile başlayan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, yeni yapılanmasına devam ediyor. 205-2016 sezonun Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda mücadele etmiş olup sezon içerisinde Abdullah Gül Üniversitesi’ne transfer olan;geçtiğimiz sezonlarda Osmaniye Gençlik, Abdullah Gül Üniversitesi, Beşiktaş, TED Ankara Kolejliler, Homend  Antakya Belediyesi takımlarının formalarını giymiş, tecrübeli oyuncularından Lucie Melek Bouthors, artık Girne Üniversitesi formasıyla mücadelesine devam edecek.  1988 doğumlu, 1.74 boyunda, bir ve iki numaralı pozisyonlarda oynayabilen başarılı guardLucie Melek Bouthers hem Fransız hem de Türkiye vatandaşlığına sahip olması nedeniyle Türk oyuncu statüsünde oynayabilecek denildi.

Fransa Ümit Milli Takımında Forma Giydi

Kariyerine Fransa’da başlayan, alt yapılarda Fransa Milli takım formasını giydiği dönemde kendi jenerasyonu içerisinde Avrupa’da gelecek vaat eden oyuncular arasında gösterilen, mücadeleci ve savunmayı seven oyun yapısına sahip Melek Bouthers geçtiğimiz sezonu 5 sayı, 1.5ribaunt, 0.5 asist ortalamalarıyla tamamladı.  Lucie Melek Bouthers’ın kariyerini Fransa’da sürdürdüğü yıllarda 2007 yılında Fransa Ligi Şampiyonluğu ile Fransa Kupası şampiyonlukları bulunmakta.

gus2.jpg

Koç İlker Gözeneli: “Lucie Melek, takımımıza dinamikliği ile güç katacak”

Transfer ile ilgili açıklama yapan Koç İlker Gözeneli  “Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, bu sezon ligin genç ve iddialı ekiplerinden biri olacak. Bunun için yeni yapılanmamıza transfer çalışmalarımızla devam ediyoruz. Takımımızın genç, dinamik ve güçlü yapısına uygun transferler yapıyoruz. Lucie Melek Bouthors, geçtiğimiz sezon Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda güzel birmücadele verdi. Lucie karakterini ve yeteneklerini yakından bildiğimiz bir oyuncu. Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı için rotasyonu geniş bir kadro oluşturmanın peşindeyiz. Mücadeleci, savunma yönü güçlü, şut tehditi olanLucie Melek Bouthors’u bu sebeple tercih ettik. Takıma hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Lucie Melek Bouthors: “Kıbrıs’ın ve Bu Camianın Basketboldaki Yeri Çok Farklı”

Transferinin ardından açıklamalarda bulunan Lucie Melek Bouthers “Geçtiğimiz sezonda Kıbrıs’ta çok güzel günlerim oldu. Fakat bu camia, takım ya da kulüple ilgisi olmayan sorunlar nedeni ile ayrılmak durumunda kalmıştım. Giderken de söylediğim gibi birçok takımın formasını giydim ama Kıbrıs’ın yeri bende çok farklıydı. Yeniden Ada’ya dönmek benim için çok keyifli olacak. Genç ama bir o kadar da yetenekli oyunculardan oluşan bir kadroyla yola çıkıyoruz. Tam bir üniversite takımı kimliği ve havasıyla süper ligde mücadele ederek örnek bir takım olacağımıza inanıyorum” dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA