29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

GİRNE ÜNİVERSİTESİ KADIN BASKETBOL TAKIMI PERFORMANS TESTLERİNDEN GEÇTİ...

2016-2017 sezonunda Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, performans testlerinden geçti.

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı performans testlerinden geçti...

19 Ağustos 2016 Cuma 16:37

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen sağlık kontrollerine ek olarak Sporcu Sağlığı Performans Merkezi’nde “Kondisyon ve Güç” testlerine tabi tutuldu.

Atletik Performans Testi Sonrası Oyunculara Özel Antrenman Programları Hazırlandı

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen atletik performans testlerinde el kavrama kuvveti, otur eriş testi, oyuncuların fiziksel güçlerini ölçmek için patlayıcı kuvvet testi,  Anaerobik gücü belirleyen Wingate Anaerobik  testi ile Aerobik dayanıklılık testi uygulandı.

Testlerin sezon öncesi durum değerlendirmesi niteliğinde yapıldığı ifade edilerek, yaklaşık bir ay sürecek hazırlık antrenmanlarında dikkat edilmesi gereken performans değerlerinin belirlendiği belirtildi.  Test sonuçlarına göre her oyuncunun kendi kapasitesini artıracak ve daha güçlenmesini sağlayacak bireysel antrenman programları belirlendi.

Prof. Dr. Cevdet Tınazcı: “Sporcuların ve takımın performansını artırmak için testler yaptık”

Test uygulamalarını gerçekleştiren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı, Spor Yüksekokulu Müdürü ve Sporcu Sağlığı Performans Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Tınazcı yaptığı açıklamada, “Yakın Doğu Üniversitesi RA-25 salonunda, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yeni kurulan sporcu performans merkezindeki olanaklarımızı kullanarak, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımı oyuncularının dayanıklılık testleri gerçekleştirdik. Buradaki amacımız sporcularımızın sezon başındaki dayanıklılık düzeylerini belirleyip, takip eden antrenmanları bu değerler  çerçevesinde gerçekleştirmek. Şu an sezon başı olmasına rağmen takımımızın durumu oldukça iyi. Antrenörlere de vereceğimiz bilimsel destek ile performanslarını daha üst seviyeye çıkaracaklarına inanıyoruz. Kendilerine yeni sezonda başarılar dileriz” dedi.

Tınazcı: “Merkezimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti değerlerini gerçekleştirmek için çalışacak”

Sporcu Sağlığı Performans Merkezi ile ilgi olarak da bilgi veren Prof. Dr. Cevdet Tınazlı, merkezin dördüncü takıma performans testi uyguladığını belirterek, “Daha önce üç tane futbol takımına test uyguladık. Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımı test uyguladığımız ilk basketbol takımı oldu. Merkezimiz giderek artan iş yoğunluğunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti normlarına ait değerleri gerçekleştirmek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

İlker Gözeneli : “Testler Durum Değerlendirmesi İçin Önemli”

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımı antrenörü İlker Gözeneli de yaptığı değerlendirmede, “Okulumuzun hocalarının yapmış olduğu testler sezon öncesi hazırlık döneminde bizim için önemli veriler elde etmemizi sağlayacak. Bu takımımızın sezon içindeki performanslarını değerlendirmek ve kondisyonla ilgili olan durumları görmemiz açısından da çok değerli ve önemli olacak. Sezon süresince de ara bu tür testler yaparak oyuncularımızın durumunu değerlendirme şansı bulacağız.  Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten sezona bilimsel bir şekilde hazırlanarak iyi bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA