29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

GİRNE ÜNİVERSİTESİ, 13. DEK TOPLANTISI’NDA TEMSİL EDİLDİ

-

Girne Üniversitesi, 13. DEK Toplantısı’nda Temsil Edildi

28 Mayıs 2016 Cumartesi 10:57

  • İskenderun’daki 13. Denizcilik Eğitim  Konseyinde Önemli Konular Tartışıldı.
  • Girne Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Dekanı Mustafa Altunç, Başkanlığındaki Heyetle DEK Toplantısında Temsil Edildi.

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Dekan Yardımcısı Uzakyol Kaptanı Hilmi Şahlı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) Bölüm Başkanı Uzakyol Kaptanı Uğur Temen, İskenderun Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, 13. Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) toplantısı’nda Girne Üniversitesi’ni temsil ettiler.Girne Üniversitesi heyetini karşılayanlar arasında, Girne Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi mezunlarından olan ve İskenderun’da denizcilik eğitimi veren Hilal Duman da yer aldı. Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç yaptığı temaslarda, Girne Üniversitesi’nin denizcilik eğitimi, vizyonu ve Girne Üniversitesi’nin gelişimi  ve projeleri hakkında  bilgiler vererek işbirliği potansiyelini  değerlendirdi.

Denizcilik Eğitiminin Gündemindeki  Önemli Konular Tartışıldı

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi’nin kurucu üyeleri arasında bulunduğu ve 2. toplantısını Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin kurulduğu Yakın Doğu Üniversitesi  ev sahipliğinde yapıldığı Denizcilik Eğitim Konseyi’nin 13. Toplantısı, İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildiği bildirildi. Toplantıda, Türk Denizcilik Eğitimi‘nde var olan sorunların çözümü  ile daha nitelikli eğitim  için yapılabilecekler temelinde; Dekanlar / Müdürler, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Deniz Hukuku ve Deniz İşletmeciliği gibi  çeşitli çalışma  grupları oluşturulmuş, daha  sonra da grup çalışmalarında alınan sonuçların ortak metin  olarak birleştirildi.

T.C., Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı‘nın da temsil edildiği 13. Denizcilik Eğitim Konseyinde, T.M.M.O.B., Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası' da (GEMİİMO) başkan düzeyinde yer aldı.

Prof. Dr. Mustafa Altunç: “Girne Üniversitesi olarak Denizcilik Eğitiminde Mükemelliyetçiyiz”

Denizcilik Eğitim Konseyi hakkında bilgi veren Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, görüşmelerinde Girne Üniversitesi’nin eğitim programları, altyapısı ve yeni kampüsü hakkında bilgi verdiğini, “Girne Üniversitesi’nin hem Denizcilik Fakültesi , hem Denizcilik Yüksekokulu hem de Denizcilik Meslek Yüksekokulu  programlarını bünyesinde barındırdığını ve uluslararası  standartlarda denizcilik eğitimine çok büyük bir önem verdiklerini belirtmiştir. Bu doğrultuda , yeni kampüslerinde başlattıkları yeni eğitim programları ve bu programlarda uluslararası standartlarda kaliteli eğitimin en mükemmel  eğitim kadrosu ile sağlandığını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Altunç; “ Denizle içiçe olan Girne Üniversitesi kampüsü, mükemelliyetçi bir vizyonla nitelikli denizciler yetiştirmek üzere inşa edildi. Kampüste denizcilik eğitimindeki en son teknolojinin kullanıldığı simulatörler ve uygulama laboratuvarları var ve öğrencilerimiz teorinin yanı sıra pratik yaparak eğitim alıyorlar. Biliyoruz ki, deneyimleyerek öğrenmek çok önemlidir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA