29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

GİRNE KENT MÜZESİ ÇALIŞTAYI YAPILIYOR

Girne Belediyesi, kentteki tarihi zenginliklerin kent yaşamına ve turizme kazandırılması adına “Geçmişten geleceğe yaşayan kent Girne” sloganıyla Kent Müzesi Çalıştayı düzenliyor...

Girne Kent Müzesi Çalıştayı yapılıyor

07 Haziran 2016 Salı 14:33

Girne Belediyesi, kentteki tarihi zenginliklerin kent yaşamına ve turizme kazandırılması için “Geçmişten geleceğe yaşayan kent Girne” sloganıyla Kent Müzesi Çalıştayı düzenliyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, 11 Haziran 2016 Cumartesi günü Grand Pasha Otel’de saat 11.00’de gerçekleşecek etkinlikte müzecilik konusunda üst düzey deneyime sahip, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Engin Berber’in bir sunum gerçekleştireceği belirtildi.

girtne.jpg

“Tarihi değerlere sahip çıkıyoruz”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Antik Liman’ın arka sokaklarında başlattıkları çiçeklendirme, aydınlatma ve eski evlerin dış cephelerinde gerçekleştirilen boya ve tadilat işlemlerinin ardından Bandabuliya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi oluşturulduğunu söyledi.
Girne Belediyesi olarak tarihi değerlere sahip çıktıklarını, Bandabuliya ve çevresinin düzenlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Güngördü, bu bölgede bulunan yıkık sur duvarının restorasyon çalışmalarından sonra Chrysopolitissa Kilisesi’nin tavanın yapılması ve Bandabuliya’nın yenilenmesi çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kentte yaşayanların da bu konudaki görüşü önemli

Güngördü, kente bir kent müzesi kazandırabilmek amacıyla fikir alışverişi yaparak bir çalışma başlatmayı düşündüklerini belirtti.
Güngördü, kentin kimliği niteliğinde olabilecek bir kent müzesinin temel amacının kentlilik bilinci yaratmak,  kişi ve kent kimliği uyumunu sağlamak, kentte aidiyet duygusu geliştirmek ve sosyal kültürel alan ihtiyacına mekan sağlamak olduğunu kaydetti.
Güngördü, kent müzesinin en önemli malzemesinin kentin tarihi ve içinde yaşam süren insanlar olduğuna işaret ederek, kentte bir kent müzesi oluşturulacaksa, o kentin içinde yaşayan insanların ne düşündüğü, beklentileri ve görüşlerinin önemli olduğunu belirterek, konuya ilgi duyan herkesi çalıştaya katkı koymaya davet etti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA