25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

GİRNE BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞU, 47. KONSERİNİ VERDİ...

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 47. Konserini verdi...

15 Mayıs 2014 Perşembe 16:53

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun “Prof. Dr. Ali Rıza Kural ile Doktor Bestekarlar Konseri, Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden verilen bilgide; Türkiye’nin ünlü besteci, ses ve saz  sanatçılarını konserlerinde konuk eden Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, 47. konserinde sanatçı, koro şefi, Prof. Dr. Ali Rıza Kural’ı ağırladı.Sunuculuğunu Hüseyin Kanatlı’nın yaptığı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber ve birçok devlet ve hükümet yetkililerinin de ilgi gösterdiği konser, geçtiğimiz hafta yaşama veda eden Girne Belediyesi CTP-BG Meclis Üyelerinden Hasan Obalı’ya ithaf edildi.

Şef İhsan Gürel yönetimindeki topluluk, konserin ilk bölümünde, çeşitli bestekarların Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümündeyse, konuk sanatçı olarak sahne alan Prof. Dr. Ali Rıza Kural eşliğinde, Prof. Doktor Selahattin İçli ve Prof. Doktor Alaeddin Yavaşça’nın eserlerinden oluşan bir program sunuldu.

Konsere, Kural’ın yanı sıra, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu viyolonsel sanatçısı Ali Sermet Kutluğ ve kanun sanatçısı Hacer Tısoğlu da sazları ile katkı koydu. Kalabalık bir izleyici topluluğuna ev sahipliği yapan Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, konser bitiminde ayakta alkışlandılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA