19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

GİRNE ARTIK DAHA 'YAŞANIR' OLACAK!

‘Girne imar planı’ ile ilgili arazi kullanım belirleme çalışmaları sona erdi...

Girne artık daha 'yaşanır' olacak!

26 Mayıs 2016 Perşembe 14:20

KKTC Şehir Planlama Dairesi, Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi işbirliğinde hazırlanacak Girne İmar Planı” ile ilgili çalışmalar  çerçevesinde 20 kişilik bir ekiple yaklaşık 90 gündür yürütülen arazi kullanım belirleme çalışmaları sona erdi. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, verilerin işlenmesi ve plan kararlarının hazırlanması için envanter oluşturulmasına başlandığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, sosyo-ekonomik verilerin toplanması için de önümüzdeki günlerde anket çalışmalarına başlanacağı, doğru bilgilerin toplanmasının imar planı için önem teşkil ettiğine dikkat çekilerek, halkın anketörlere yardımcı olması ve plan için katkı sağlaması konusunda duyarlı olmalarına çağrı yapıldı.

“İmar Planı şarttır”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 1989 yılında yürürlüğe giren İmar Yasası uyarınca İmar Planı yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu, ancak Girne İmar Planı’nın 27 yıl ertelendiğini ve şehrin bugünkü karmaşık halini aldığını söyledi. Yıllardır emirnamelerle yönetilen ve bu yüzden büyük sorunlar yaşanan Girne’nin düzgün bir şekilde gelişmesi için İmar Planı’na geçilmesinin şart olduğuna dikkat çeken Güngördü, “Biz göreve geldikten sonra bu işin emirnamelerle olamayacağını her ortamda dile getirdik. Girne kentindeki hızlı yapılaşma, mahalle aralarında uygun olmayan kullanımlar, köylerimizde yapmak istenen yurt binaları, oteller vb. sağlıklı olabilmesi için İmar Planı’na geçişin şart olduğunun açık göstergesidir” dedi.

“Şehrin geneline bir çözüm getirecek”


Emirname değişikliklerinin vatandaş ve yatırımcılar için sıkıntı yarattığına işaret eden Güngördü, İmar Planı’na geçilmesiyle çok katlı binalar, eğlence yerleri, otopark, yurt ve okul binaları, sanayi bölgesi, atölyeler ve yeşil alanlarla ilgili şehrin geneline bir çözüm getireceğini kaydetti.
Güngördü, planın, kamusal alanların yeniden değerlendirilmesi ve kamu hizmet binalarının konumlarının belirlenmesinde de önem taşıdığını söyledi.

Öte yandan Güngördü, Girne’de İmar Planı hazırlanması için Girne Belediyesi olarak maddi destek verdiklerini de belirterek, çalışmalara katkı koyması için bir yıl süreyle iki şehir plancısının istihdam edildiğini kaydetti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA